Ştiaţi că!

Praful de cacao este cel mai bogat în polifenoli? Polifenolul are un efect antioxidant şi previne apariţia ridurilor şi încetineşte ritmul de îmbătrînire.

Mierea este singurul aliment ce nu se deteriorează?

Ceapa este o legumă foarte eficientă în prevenirea oricărui gen de cancer? Această legumă acumulează din sol o substanţă care previne cancerul. Această substanţă este seleniul. Totodată, studiile recente au arătat că ceapa este cea mai consumată legumă din lume.

Morcovul, datorită conţinutului bogat în vitamina A, redă pofta de mâncare şi ajută la îmbunătăţirea digestiei? Consumă sub formă lichidă (suc de morcovi) timp de 10 zile, şi-ţi vei îmbunătăţi vederea (în special cea de noapte) . În plus are si efect   puternic în cicatrizarea rănilor digestive.

Consumul de ouă conferă aceeaşi energie ca şi consumul unei fripturi? Datorită conţinutului bogat în proteine, oul este digerat mult mai uşor de către stomac deoarece are un număr mult mai mic de calorii decît o friptură.

Fructele de tip nucă: fistic, migdale, nuci, alune de pădure, etc. în stare crudă (neprăjite sau fripte) reduc nivelul colesterolului?Acestea mai au şi rolul de a  reduce nivelul grăsimilor din organism, în special din arterele sanguine (blochează formarea cheagurilor), prevenind astfel infarctul cardic sau/şi cerebral.

Merele, consumate dimineaţa, au un efect energizant asupra organismului? Consumă seara, înainte de culcare. Conţinutul bogat de vitamine al merelor, regenerează dinţii şi gingiile.

Pătrunjelul verde conţine de cinci ori mai multă vitamina C decât lămîile?

Usturoiul ajută la creşterea părului? Zdrobeşte  mai mulţi căţei de usturoi printr-un tifon şi amestecă zeama rezultată  cu ulei de măsline presat la rece. Aplică amestecul pe pielea capului, în special în zona unde părul este mai rar şi spală-te abia după 3-4 ore de la aplicare.

Usturoiul, pentru a-i păstra proprietăţile anticoagulante, zdrobeşte-l sau piseaza-l înainte de a-l consuma. Dacă-l găteşti la microunde vei pierde toate proprietăţile lui curative.

Plantele medicinale folosite la prepararea ceaiurilor, îşi pierd 85% din calitate prin fierbere? Pentru a le păstra toate proprietăţile calitative, lăsa plantele la macerat în apă timp de 6-8 ore după care strecoară-le. Pentru îndulcire,  poţi adăuga miere.

Merele potolesc şi uneori anulează foamea? Un alt efect al curelor cu mere este dezintoxicarea corpului, sucul de mere ajutînd la reducerea colesterolului.

Sucurile de fructe sau legume sunt mult mai bine asimilate de către organism daca se diluează cu apă? Cantitatea de apă necesară la diluarea sucurilor este în proporţie de 50% apă la 100% suc.

Kiwi conţine mai mult potasiu decât bananele? Este şi un foarte bun remediu împotriva impotenţei. Conţine mai multă vitamina C decît portocalele. Toate vitaminele şi mineralele se găsesc în seminţele fructului de kiwi, nu în pulpa acestuia.

Iaurtul previne constipaţia? Consumă o cană de iaurt dimineaţa pe stomacul gol şi astfel, flora ta intestinală va fi echilibrată.

Roşiile conţin o substanţă ce are proprietăţi antioxidante? Pune-ţi pe faţă felii subţiri de roşii (sau bulion preparat acasă, fără conservanţi) şi astfel tenul tău va fi curăţat într-un mod perfect natural şi sănătos.

Uleiul de măsline presat la rece vindecă problemele legate de bilă? Acesta ajută la dizolvarea în special a pietrelor care se depun în bilă. Stoarce zeama unei lămîi întregi şi adaugă o lingură de ulei de măsline presat la rece, amestecă şi bea totul pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masă.

Feniletilamina este o substanţă ce se găseşte în ciocolată? Aceasta este produsă de creier în mod natural în special atunci cînd două fiinţe umane sunt îndrăgostite, dînd o stare de visare.

Grapefruitul reînvigorează şi anulează durerile de cap? Consumă în fiecare zi două pahare de suc de grapefruit timp de 10 zile şi te vei simţi mult mai energică şi dinamică.

Un foarte bun înlocuitor al cafelei este năutul? Prăjeşte câteva boabe de năut, macină-le fin şi fă  din ele o băutură fierbinte. Această băutură te va stimula la fel de mult digestiv şi nervos ca şi consumul de cafea.

Mierea de albine zaharisită îşi revine cel mai bine ţinută pe baie de aburi? Încălzită în acest mod, mierea îşi păstrează nealterate toate calităţile nutritive. . . Şi mai ştiai că mierea de salcîm naturală nu se zahariseşte niciodată?

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.