Miss ASEM 2010

Cu siguranţă cel mai aşteptat moment al lunii mai, pentru mulţi dintre studenţii şi susţinătorii participantelor a fost Miss ASEM 2010, concursul celor mai deştepte, frumoase, perseverente şi inteligente domnişoare din ASEM, chipurile viitoarele femei de afaceri, concurs organizat de senat sub patronajul rectorului ASEM, sponsori şi parteneri.

Probabil şi vor deveni femei de afaceri, însă cu siguranţă mai puţin de jumătate din ele nici nu au idee ce înseamnă asta…

Totul începea destul de frumos şi mă aşteptam la o seară de neuitat, dar uite că nu a fost deloc aşa, cum mi-aş fi închipuit odată ce mă pornisem la concursul Miss ASEM 2010, care mai mult în unele momente semăna a TVC ASEM, dar nu-i pe asta, oricum juriul a fost influenţat de mulţi factori şi a apreciat cu totul altceva decît ceea ce ar fi trebuit să aprecieze, cine nu e de acord are tot dreptul să mă contrazică, eu însă părerea mea nu mi-o schimb.

Sala a fost cea care a dat de gol cel mai mult acest concurs şi a creat multe impresii negative celor care au venit din înafară, cei invitaţi de participante…, mai ales cei care au stat la balcon, dar să sperăm că vor înţelege ASEM-ul doar e criză şi nu avem bani, aşa susţin mereu cei mai mari… dar fie îi credem cum altfel… Desigur că avea să arate cu mult mai bine dacă se organiza undeva într-o sală mai deosebită. Nu că aş fi critic şi că nu mi-ar plăcea aula ASEM-ului ,,nu din contra e o sală oki, însă nu pentru aşa manifestări…” (şi ca să fac o paranteză despre sală, îmi era ruşine că a ajuns echipa de filmare de la jurnaltv sau de unde mai erau să filmeze păianjenii de pe pereţi, oare nu putea să fie pregătită sala cum se cuvine).

Am spus prea multe deja despre sală, aşa că trec şi la faza concursului… Show baletul Tete-a-Tete a deschis seara cu dansuri ceva de genul flamenco (dacă greşesc rog să mă corectaţi), apoi cuvînt de felicitare a avut ministrul adjunct, aşa s-a prezentat doamna Loretta Hrandabura, care de fapt e viceministru, dar nu ministru adjunct al Educaţiei RM, dar nu-i pe asta, care a dorit fetelor să devină femei încununate de succes şi să rămîna mereu aşa frumoase şi deosebite. La fel şi rectorul ASEM, domnul Grigore Belostecinic a felicitat fetele că au ajuns să participe la acest concurs de frumuseţe, inteligenţă şi le-a dorit să rămînă mereu frumoase şi să aibă succes în tot ceea ce vor face.

Concursul a început cu prezentarea paticipantelor, care de fapt nu prea a semănat în unele momente a prezentare, dar a laudă în fine poate sunt prea critic, dar cam aşa a fost. Unele mai modeste altele mai mîndre, dar ştim noi cum e să fii pe scenă şi să mai ai dreptul să zici vorbe frumoase despre tine. Ei a fost oki, s-au remarcat cîteva prin simplitate şi desigur care mi-au plăcut mie în general(Dana Muntean nr.8, Sîrbu Eugenia nr.2 şi Maria Şveţ nr.3). Multe dintre ele s-au cam încîlcit în cuvinte, dar aşa e cînd înveţi pe de rost totul de acasă, uiţi practic tot ce ai memorat, mai ales şi stresul îşi face efectul şi nu poţi ieşi în scenă să vorbeşti liber, îmi închipui să le rogi peste o zi să se mai prezinte odată, precis că au şi uitat totul. Oare e chiar atît de greu să ieşi pe o scenă şi să povesteşti despre tine în termeni mai simpli şi nu atît de pompoşi, detest pompozitatea oamenilor.

După prezentare sala a fost ,,încălzită» de către fetele din trupa Confetti, nişte puştoaice de vreo 16-17 ani, care au cîntat play back, în fine măcar au bucurat băieţii cu defilările lor de doi bani şi mai ales cu rochiţele prea scurte…, dar a fost bine la mulţi le-a plăcut.

Proba a doua a constat în prezentarea unei companii, adică a unuia din cei 10 sponsori care au ajutat la organizarea acestui eveniment marcant (Wild Travel, Faberlik, Brio, Ravetti, Revista Mireasa, Salon Royal VIP, Solarium Studios Sun Kiss, Holy Land, Combinatul de Panificaţie Franzeluţa şi Şcoala de fotografi Roman Rîbaliov). Le-am scris în ordinea prezentării lor de către participante pe scenă. De fapt fetele au fost puse la grea încercare, dar s-au descurcat, pe unde şchiopătînd, pe unde mai bine, dar în medie s-a adeverit faptul că învaţă la economie şi au idee de marketing, şi toate astea au demonstrat că işi doresc să devină viitoare femei de afaceri. Una doar nu mi-a plăcut, multe din domnişoare, au citit de pe foaie sau de pe slide show, vouă v-a plăcut?

Cîntăreţul Radu Zgardan a bucurat şi el publicul după a doua probă cu cîteva piese, părea să fi fost live, însă mă tem să nu mă fi înşelat crezînd că aşa a fost…

Proba a treia Glamour, Succes şi Carieră, urma să fie una cea mai interesantă…, dar, dar şi iar dar şi un mare semn de întrebare. Cu tot respectul pentru organizatori, dar oare nu se putea de specificat la a treia probă, o probă fixă, ca participantele să nu facă fiecare ce i-ar fi venit prin cap, care a dansat, care a cîntat, care nuştiu ce a arătat…, faza participantei cu numărul 9 a fost cea mai prostească, ce are TVC cu Miss ASEM, concurs de inteligenţă chipurile. A fost oki domnişoara Maranduc Xenia nr. 10, demonstrînd abilităţi în domeniul gimnasticii artistice…foarte frumos bravo, însă nu mi-a plăcut cînd a firmat că că e mulţilateral dezvoltată eu înţeleg că e rusoaică, dar ar fi trebuit măcar să se înveţe să vorbească, dacă a decis să participe la aşa concurs! Cea mai tare fază a fost cînd domnişoara Vătavu Nadejda nr. 5 a afirmat că o femeie de afaceri trebuie să fie precum şamponul 2 in1, adică să fie şi gospodină şi afaceristă, m-a făcut să mă ţin de burtă de atîta rîs…şi dacă serios puteai să te rostogoleşti de atîta rîs de unele domnişoare.

Tatiana Spînu a fost cea care a încins spiritele în sală după proba a treia. O blondă chipurile frumoasă, după cum o prezentase prezentatorul, eu dacă cinstit nu am văzut nimic bun, pe lîngă toate a cîntat play back şi cel mai interesant nici nu putea să se mişte pe scenă, parcă era un robot. Hahaha avea să uit faza cînd a început să felicite domnişoarele participante, parcă-şi înghiţise limba ,,nuştiu cum fac economia, dar dar dar …”

Într-un final am asistat la o prezentare de modă (rochii de mireasă oferite de Royal VIP Salon), adică după cum am înţeles eu asta fusese ultima probă. A fost ceva interesant, frumos, însă încă odată prin această defilare am înţeles felul personalităţilor domnişoarelor participante, şi mai ales a moldovencelor care la cît de sărace nu ar fi, ar da totul pentru o rochie de nuntă cît mai originală. Explic ce am avut învedere, fiecare participantă şi-a ales singură rochia, cred că asta spune multe, cea mai deosebită a fost participanta Dana Muntean nr.8, care şi-a ales o rochie simplă, aceasta demonstrînd simplitatea şi fineţea ei. Pot să mai remarc că şi domnişoara cu nr. 2 Sîrbu Eugenia a avut o rochie deosebită, restul aşa prea pompoase.

Cu această defilare se terminase şi concursul de aseară. În timp cît juriul lua decizia cine avea să cîştige în final, am avut ocazia să îi ascultăm pe cei din formaţia AKORD, băieţii au cam întîrziat un pic, dar se iartă…, mi-au plăcut cum au cîntat.

Şi totuşi momentul culminant al serii nu a întîrziat să apară, rezultatele finalei. Rezultatele au fost anunţate de către Grigore Belostecinic rectorul ASEM şi cîştigătoarea MISS ASEM 2009 Olga Odemciuc, care desigur au şi felicitat fetele cu aceste titluri. Nu pot să nu menţionez faptul, că eu să fi fost în locul Olgăi nici nu ieşeam pe scenă, îmi este ruşine că trăiesc într-o ţară în care nu putem fi stăpîni pe limba noastră. Dragă Olga du-te dragă şi învaţă limba română, iar dacă nu ai plăcerea să o faci mai bine caută-ţi de treabă, chiar dacă sunt o persoană democrată o să susţin că limba rusă nu are ce căuta mai ales la un aşa concurs care s-a desfăşurat în lima română să îţi fie ruşine…, oare nu ai putut să feliciţi fetele în română…, cîteva cuvinte… dragă Olga. La naiba!

În urma jurizării cîştigătoarea MISS Simpatia Publicului a fost desemnată Tcaci Ecaterina nr.9, iar titlul de MISS ASEM 2010 a fost cîştigat de Maria Şveţ nr. 3.

Participantele au primit flori, cadouri din partea ASEM, seturi de lengerie intimă, o ţinută elegantă din partea celor de la atelierul de creaţie şi produse de vestimentaţie Brio (apropo doar fuste să vă fie ruşine Brio), o coafură, un machiaj, abonamente la solariu, cîte o revistă Mireasa, rochia de seară de la Royal VIP Salon şi cîte o tortă din partea celor de la ,,Franzeluţa”. Cîştigătoarea a mai primit cadou un cupon în valoare de 500 de euro din partea celor de la Royal VIP Salon pentru cumpărături în interiorul acestui salon, şi o sesiune foto, probabil cu unul din discipolii şcolii de fotografi Roman Rîbaliov. Ah! avea să uit şi următoarea revistă Mireasa va avea pe interfaţă poza cîştigătoarei MISS ASEM 2010. Şi nu în ultimul rînd cîştigătoarea acestui concurs este aşteptată marţi dimineaţa la televiziunea naţională Moldova 1, cred eu pentru un interviu.

În fine eu am vrut să cîştige altcineva…

Dragă Dănuţa cu siguranţă pe lîngă un foarte bun şi desăvîrşit model, vei deveni şi o adevărată femeie de afaceri, cu succese remarcabile în viaţă… Rămîi mereu atît de deosebită, simplă şi adorabilă. Ţinută scenică cea mai bună! Bravo! Ai toată susţinerea şi respectul meu.

P.S. Aveţi grijă dragi organizatori ca pe viitor să nu mai călcaţi în strachini, că organizarea chiar a fost una, aşa la nivel mediu …, mai ales că acest concurs trebuia să aibă loc în martie. Cel mai mult a deranjat semnalizarea incendiară, pornită în urma fumului din sală, asta chiar m-a scos din sărite. Desigur că şi sonorizarea, mi-a cam astupat urechile, şi acum parcă merge trenul prin capul meu.

Şi apropo oare chiar a trebuit să facă prezentatorul atîta publicitate stupidă pentru sponsori, care de fapt, dacă erau adevăraţi sponsori ajutau organizatorii să organizeze acest eveniment la un nivel cu mult mai înalt decît ne-am fi aşteptat. Numai găsea un moment liber şi aş îi citea şi îi prezenta. Cu tot respectul prezentatorului, ştiu că asta ţi-a fost funcţia pentru seara de ieri, oricum ai fost bravo, te-ai decurcat de minune.

Oricum chiar dacă sunt critic la adresa voastră vă felicit pentru ceea ce aţi făcut… sunteţi Bravo… :D, aşa că dragă Nataliţa ai tot respectul pentru munca depusă, chiar dacă mai sunt lacune, însă ştiu că nu este în puterea ta să organizezi totul la cel mai înalt nivel…

Pozele după spusele celor din grupul de organizatori vor apărea în 2-3 săptămîni, ca de obicei la moldoveni…, dar o să mă strădui să iau legătura eu personal cu cineva ca să îmi ofere cîteva poze…, promit să revin.

Join the Conversation

50 Comments

 1. Draga Radu Ceban 🙂

  Multumesc pentru felicitari si pentru celelalte comentarii. Mi-a fost mai greu sa reactionez la comentarii (-) cind pentru prima data le citisem (tot pe blogul cuiva) si, defapt, se referea la alt eveniment, dar acuma.. am o alta abordare. Am observat si m-am convins de faptul ca oamenii scriu despre ceea ce impresioneaza, ce lasa o amprenta si pentru ca, asa cum ai mentionat tu: “ca de obicei la moldoveni”, prefera sa accentueze lacunele, decit sa se bucure de rezultate.

  As avea multe sa-ti reprosez si absolut fiecare remarca sa ti-o explic chiar, dar ma voi opri doar la citeva momente.

  1. Te indemn sa analizezi atent preturile pentru salile din Chisinau ca sa-ti dai seama de ce sume de bani merge vorba si ce risc: o suma mai mare inseamna pretul la bilet mai mare si riscul de a nu vinde toate biletele. Un mic exemplu: Teatrul de Opera si Balet cere 15.000 lei pe ora 😉 La anu’ te rog pe tine sa ajuti echipa cu cautarea sponsorilor care sa dea 60.000 lei pentru 4 ore de concurs 🙂

  2. Nustiu de ce ai notat tu ca d-na Loreta a fost prezentata la ministru adjunct pentru ca stiam foarte bine ca e viceministru si sunt eu cea care a anuntat prezentatorul sa o invite in scena, asa ca daca chiar si s-a produs greseala a fost din vina mea… dar nu prea inteleg cum s-ar fi putut asta intimpla… whatever, nu conteaza chiar asa de tare 😉

  3. Nu prea inteleg abordare ta cu cuvintele invatate pe de rost a fetelor. Vis-a-vis de asta tu spui ca nu ti-a placut nici ca citeau de pe foaie… Cum sa se prezinte atunci participantele la concurs? 🙂 Sa vorbeasca expromt? “din suflet”? 🙂 Ce le vine la moment? As avea de reprosat chestia asta, dar nu prea am timp sa scriu ami mult 😉

  4. Finalista de anul trecut e Olga Odemciuc si nu asa cum ai scris in articol 😉 Vezi ca nici tu nu esti perfect 😛 Faci greseli.

  5. Radu Zgardan chiar a cintat live.

  6. Referitor la rochiile de mireasa: domnisoarele nu au avut un numar infinit de rochii ca sa aleaga. Ba chiar mult mai mic decit iti imaginezi: daca nu gresesc 11 la numar (la 10 participante). Chestia e alta… fiecare rochie costa peste 1000 euro… Si nu e chestia ca sunt pompoase. Daca le-ai privi individual, intr-un alt “mediu” le-ai si aborda altfel.

  7. De Dana nu reprosez nimica 🙂 Ea chiar a fost bravo 😉

  8. Semnalizarea la fumul din sala… 😀 Te deranja fumul sau signalizarea? 😀 S-a produs un defect tehnic care a cauzat chestia asta si nu cred ca e mortal 😉 Participantele au continuat concursul, chiar daca aveau emotii si, poate, le si incurca sunetul. Oricum defectul a fost inlaturat.

  9. Un ultim comentariu… 🙂 Daca esti student ASEM, ar trebui sa stii de criza 😉 Asta e motivul principal pentru care concursul nu a fost in Martie. Dar nu vad nici in asta o problema esentiala…

  Daca am scapat ceva… iti mai scriu 😉

  Oricum merci pentru “comentarii”

  Daaaa… inca ceva. Ti-am spus ca pozele vor fi in 2-3 saptamini pentru ca nu esti din echipa organizatorilor, nu esti nici participanta 🙂 Iar peste 2-3 saptamini pozele vor fi deja si pe site. Asa ca contam ca daca ma contacteaza cineva, ii directionez pe site, ca sa nu deranjeze organizatorii. Nu-mi plac stereotipurile, mai ales cele mai zic ceva de rau de moldoveni…

  😉

  Natalia

 2. Interesant articolul…mi-a placut critica, ca de obicei ai o opinie a ta. Ai stofa de jurnalist sau ceva de ce tine de acest domeniu. Bravo!

 3. Radu, esti prea critic fata de concurs. Stiu personal cite ushi au fost batute si cite s-au facut pt ca sa mearga bine concursul. Trebuia tu sa iti oferi ajutorul in a gasi sala, dar sa shtii k la noi pe de-ageaba nimic nu se face 😉

 4. A fost interesant , n-am dat atentie la detalii…pur si simplu am petrecut frumos timpul…..
  Cel mai mult mi-a placut reclama la Faberlic si Franzeluta:D
  Cit despre MISS , intuitia mea a fost tare buna 🙂
  Bravo fetelor 😉

 5. hmmm, Radu ai relatat ff bine intregul eveniment.. avind in vedere ca te cunosc ff putin pot sa recunosc un spirit de jurnalist… ai criticat, dar frumos, pe alocuri m-am tinut de burta 🙂
  apropo il stiu pe Radu Zgardan shi pot sa afirm shi eu ca a cintat live, caci are intradevar o voce frumoasa..
  cit despre concurente, intradevar unele nici nu aveau sanse p/u a intra in concurs (sa fi fost eu la preselectie)
  sunt de acord cu cistigatoaarea, caci intradevar a meritat, o fetita simpla, modesta, draguta shi desteapta…

 6. Radu, ai mentionat multe kestii kare te-au deranjat nu doar pe tine… NU pot sa zik k sunt deskurajata, dar se putea si mai bine, ma asteptam si eu la ceva mai mult… Mi-a plakut Maria si Dana, au fost bravo… 😉 Katea a reusit pt k avea o ekipa de sustinatori bravo… Restul fetelor kiar au fost nesemnifikative, kiar as zice – “nikakie”
  In ceea ce tine de Konfetti, blonda aia stupida de Spinu (nu i-am memorizat numele)- m-au distrus total…Zgardan, a kintat si el kum a putut baiatul, dar mai bine ar fi fost sa stat akasa k tare nu m-a impresionat… 😀
  Asta e, a fost lights… In skimb am primit o durere de kap nemapoimenita de la sunetul turbat 😀

 7. Раду Раду прочитала я вашу заметку) я живу в Дании и как бы про мероприятия Асема мало знаю, но меня всегда интересовало то что происходит на родине, поэтому я прочитала ваше изречение)
  Моё мнение – зачем принимать всё так близко к сердцу? сами подумайте, кроме вас, ещё много было людей что так негативно реагировали на каждую малейшую “недоработку… Подробнее”? Это ведь конкурс красоты, девушки дома подготовились, ну и пусть что вызубрили текст, ведь сценическая боязнь есть у всех, и я вас уверяю надо быть очень уверенным в себе и опытным человеком, может даже талантливым – чтобы выступить на публику и подобрать те подходящие слова на ходу, без подготовки.
  Что касается антуража и организации самого выступления – вы знаете кто организовывал праздник? я почти уверена что не специалист. Так как я сама учусь в этой сфере могу вас уверить в том, что для того чтобы организовать такое мероприятие на высшем уровне так чтобы без пауков и пыли по углам, нужно нанимать специально обученного человека, что по моему мнению для какого-то Асемского конкурса красоты было бы излишней и возможно даже непозволительной роскошью.
  Что насчёт слишком коротких юбок и подчёркнутой вами юности выступающих леди. Раду, да ради Бога, пусть себе выступают. Девушки молоды, им есть что показать, и я понимаю консервативный менталитет нашего народа и нисколько его не критикую, но ведь это же конкурс красоты, и девушки старались произвести наилучшее впечатление, поэтому не стоит быть столько дерзким и критичным, ведь вы в конце концов пришли посмотреть и оценить красоту девушек а не для того чтобы смотреть на потолки с паутиной и им вызубренные речи. Сидя в аудитории и наблюдая, гораздо проще критиковать, чем самому оказаться на их месте.
  Тем более Раду вы не были объективным, так как в конце поддержали одну из участниц. В этот нет ничего плохого, просто сам факт того что вы поддержали одну из девушек после того как мягко говоря негативно отозвались обо всём том что их окружало и как они были одеты, говорит о том что вы несколько обескуражены, а может быть даже и обижены тем что та которой вы симпатизируете не одержала победу, что в конечном итоге могло послужить причиной вашей, местами дерзкой и излишней критике.
  Я хочу добавить, что не стоит относиться к вещам так негативно, и портить настроение девушкам которые так старались, переживали, и прилагали все усилия. Раду, вы же знаете, какая она тонкая, и ранимая эта женская натура. Будут ещё конкурсы, будет ещё Молдова богаче, и будут ещё организаторы, но вот только юбки от этого, длиннее не станут.

 8. Vreau sa adresez un mesaj mai intii celor care au comentat!!!
  1 BAIATUL SI’A EXPUS PAREREA SA, asa’ca afirmatii “de ce esti asa critic?” cred’ca nu e normal s’ai puneti.

  2 Radu a mentionat lacunele, dar si le’a argumentat. Nu a venit cu afirmatii goale. Asa’ca tolerati si voi ceea ce criticati

  3 Ma amuza asa tip de reactie “Data viitoare sa faci tu mai bine”. Daca va’ti apucat sa faceti ceva, atunci faceti’o bine,si nu in ultimul rind fiti pregatiti pentru critica din partea cuiva, ca nu e totul chiar asa de perfect. Si, dupa cum acest eveniment este organiza de una din cele “mai prestigioase” institutii din invat din Moldova, trebuia totul sa fie la nivel.

  4.Toti stiu de criza, dar am si eu o intrebare, unde s’au reflectat banii sponsorilor? ? ? Sincer nu am vazut pentru ce s’a trebuit sa se plateasca acolo? Sala – a fost a ASEMului, vestimentia – cred’ca fiecare de acasa o avea, pentru electricitate si tehnica sonora – nu era nevoie de sponsori. In afara de Rochiile de Mireasa care au fost imprumutate nu s’a vazut cu ochiul liber ajutorul sponsorilor.

  5 Faza cu playbackul a blondei chiar irita, ea nici nu nimerea cuvintele, si isis mai ascundea gura cind vedea ca se pierde.

  6Limba romania TREBUIA sa fie prezenta la felicitare, dar nu “Golos Rosii”

  Radu, BRAVO

 9. Articolul poate e prea subiectiv, dar de ce nu, este un blog personal, nu? Deci e ok fetelor, nu va panicati daca ati aparut un pikusor “criticate” printre aceste randuri. La urma urmei luati tt ca pe niste sfaturi pentru propria imbunatatire 😛 Nu am fost la concurs, dar am cam inteles ce s-a petrecut, citind m multe opinii de pe blog.
  Pe Dana o cunosc personal, este, intradevar, un model f bun, este si f fotogenica si cu acest concurs, sau fara de el, orikum o sa ajunga acolo unde si-a propus 😀
  Nu stiu daca are sens insa sa votam noi: asta trebuia sa castige, aia nu… La urma urmei fiecare dintre ele este intr-un fel sau altul o MISS, daca s-a simtit apta sa aplice pentru acest concurs. Asa ca Felicitari tuturor concurentelor!

 10. din înafară – din exterior, din afara
  nuştiu – nu știu
  a firmat – a afirmat
  lengerie – lenjerie
  şi aş îi citea – ce caută AȘ-ul aici?
  decurcat – descurcat

  Draga Radu, vezi ca in unele locuri nu suntem perfecti…insa intelegi o persoana doar atunci cind esti pus intr-o situatie similara. Eu propun ca tu, daca nu ai participat activ la organizarea unui astfel de eveniment, sa nu te prea arunci cu critica… Dar desigur – e doar un sfat, tu hotarasti in cele din urma ce faci cu viata ta.

  PS: Daca tot vorbeai de Limba Română….pune dom’le diacritice peste tot. Așa un cuvînt cu „ș” și „ț”, altul fără…nu-i frumos.

 11. Apropo de baietii de la Akord, ei tot PlayBack au cintat, dar macar cintecele lor au fost ok pentru auzul meu.

  Mie mi-a placut cel mai mult muzica pusa de DJ’ul din sala 😀

 12. Draga Radu,
  Vreau sa iti spun ca in spatele acestui show pe care tu l-ai clasat ca de doi bani stau nopti nedormite atit a participantelor cit si a organizatorilor.
  Pot doar sa iti promit ca la anul vei fi invitat sa ajuti la organizarea acestui concurs si vom vedea atunci ce vei comenta.
  P.S.: ,,E usor a scrie versuri, cind nimic nu ai a spune”.

 13. Sustin parerea Nataliei Bejan referitor la organizare ,
  Radu zi-mi te rog cate manifestatii ai organizat? tu stii ce munca e sa faci miss asem in aula ? dar in leogrand? dar alte manifestatii? daca vrei sa dai stofa de jurnalist ar mai trebui sa fii si intelegent … cam iti lipseste “ceva”
  Pentru a critica trebuie sa dai un exemplu personalitatea ta …
  As vrea sa vad CV-ul tau mult stimate radu, sa vad daca totusi succesele tale iti permite sa critici astfel
  Desigur sustin critica si doar astfel ne perfectionam dar eu stiu ca nu trebuie sa asculti tot … care ctitica 😉
  Ce are TVC su Miss? daca ai fi fost mai ager la minte participanta nr.9 a prezentat succesele sale : dansul si tvc-ul , iar cariera o va incepe in ziua cand va primi diploma de licenta … ei da ce sa-ti explic eu tie … tu doar esti super bun la manifestatii culturale :D:D:D
  Astept cu nerabdare CV-ul tau …

 14. Radu mamei, Radule…
  Radule, tu daca tot pretinzi ca esti jurnalist, sau viitor jurnalist, pai da-ne si noua o opinie cat mai obiectiva, o imagine veridica, a ceea ce a fost acolo. Un adevarat critic este pe cat se poate de obiectiv. Cred ca ar trebui sa recunosti si sa te obisnuiesti cu ideea asta daca vreai sa ai succes. Pentru ca cu jurnalisti de astia “de doi bani” e plina tara. Si toti scriu cat de “de treaba” este conducerea si cat de eficienta este politica agricola dusa de acestia incat au reusit sa adune nush cate sute de milioane de tone de grane de pe 40 mii km patrati de teren agricol intr-o tara cu suprafata totala de 33.4. Revin la subiect…Nu vreau sa spun ca totul este gresit in ce ai scris tu, dar remarca de tipul “În fine eu am vrut să cîştige altcineva…” pune la indoiala obiectivitatea ta de apreciere a participantelor. Incearca sa te lipsesti de limite si stereotipuri… Gandeste mai larg, nu te limita… Catea a fost foarte creativa, cum si trebuie sa fie o adevarata femeia de afaceri. Daca vi se pare ca se poate face business fara creativitate, imi pare rau de voi…
  Felicitari si succese mari in continuare la toate participantele. Ecaterina a fost la cel mai inalt nivel. Pace si respect la toti!

 15. Radu, întotdeauna să critici e cel mai simplu! Încearcă să fii mai pozitiv şi atunci viaţa o să-ţi pară mai frumoasă!

 16. (Pt Stephan) Auzi, dragule, as fi vazut ce articol perfect ai fi skris tu la ora 1:00 noaptea, dupa Miss, kind te doare kapul de sunetul excesiv din sala si mai ai si oboseala mentala, pe kare am primit-o ff multi de la acest konkurs… Hai sa fim seriosi… Nimeni nu e perfekt… Si sunt sigura k ti-as gasi si eu ceva greseli… Nu fi kiar atit de meticulos…
  In ceea ce tine de sala, kiar am ramas uimita kind mi s-a zis k va fi in incinta universitatii…

 17. (Pt Natali) Aud,draga 😀 . Din spusele d-lui Ceban am inteles ca el nu pretinde a fi jurnalist sau ceva din acest domeniu, rezulta ca nu „ardea” la ora 1:00 noaptea sa fie scris blogul. Intotdeauna e bine sa faci un lucru incet dar sigur! Si daca tinzi sa iti publici Blog-ul pe o retea sociala atunci ai grija ca el sa fie ingrijit si prelucrat bine inainte de a fi dat publivitatii.
  [Nu fi chiat atit de meticulos] – Radu a spus ca e blogul lui, opiniile personale si criticile proprii la adresa acestui eveniment. Din moment ce a facut public acest blog eu cred ca am dreptul sa critic pe oricine,nu? Plus la asta – eu am facut-o mult mai prietenos decit critica Radu pe cei din jur.
  PS: Un om nu trebuie judecat dupa calitatile lui, ci dupa felul cum stie sa si le foloseasca! (La Rouchefoucauld)

 18. Fiekare trage la piinea lui… Ma miram eu sa fi kritikat vriun prieten de-al tau… ;):)
  Hai sa fim realishti… Mergea vb nu de greseli gramatikale, ci de Miss… Baiatul s-a straduit si merita sa fie apreciat minumum pt asta si si-a expus parerea personala, fapt ce o face fiekare dintre noi akuma.
  De ce moldovenii nu sunt apti sa aceepte kritika??? Come on… nu a zis nimik strashnik si iesit din komun, ci doar si-a redat ideile si impresiile lasate de acest konkurs.
  Sa fi skris si eu vriun artikol, kredeti-ma k n-aveam sa laud tare Miss-ul, pt k pe departe n-a stralucit…

 19. ka intodeuna,imi place Radu modul tau de a fi.
  articolul e pe nota 10.doar ku un “dar”,temele nationale ka de exemplu “însă nu mi-a plăcut cînd a firmat că că e mulţilateral dezvoltată eu înţeleg că e rusoaică, dar ar fi trebuit măcar să se înveţe să vorbească, dacă a decis să participe la aşa concurs! ” sunt de prisos.am multe fete moldovence,sa le zicem asha kare vb ku TZ )
  P.S. deskriminarea in orice fel a limbii si nationalitatii kam bate la ochi) in rest ii superb!
  BRAVO!

 20. NU inteleg, ce va aruncati in capul baiatul ca: Nu stii cit e de greu sa organizezi un astfel de concurus. Daca ati fost printre organizatori, pai imi pare rau ca dupa asa ceva va mai plingeti. Daca nu poti nu te apuca, dar nu fa un lucru si dupa asta cind nu a iesit sa te superi pe o perere. Radu nu a avut interesul sa organizeze si nici nu a facuto, dar asta nu inseamna ca el ii prost si nu se poate da cu parere despre ce a fost! Adica din cuvintele voastre reese ca nimeni din cei din sala nu’si pot permite sa aiba o parere despre concurs deoarece ei nu au participat la organizare! Dragii mei, arta nu este apreciata de autor ci de public. Muzica nu e compusa pentru compozitor si pentru public, ei pareciaza. Asa’ca daca cineva are o parere negativa, nu inseamna ca nu trebuie s’o spuna ca, nu cumva sa supere organizatorii!

 21. Se evidentiaza o nuanta interesanta, si anume aceea, ca si Radu nostru a venit la concurs pentru a sustine unele participante anumite, si, considerind faptul ca acestea nu au cistigat, si-a revarsat dezamagirea incununata si cu unele fraze reale pe blog. Tot o esenta a unor caractere moldovenesti 🙂

 22. Ujass… Ce lumea rea si obraznika… Daka omul a vrut sa-si exprime gindurile, a fakut-o… De ce judekati pt kestia asta? Fiekare face ceea ce vrea si nu trebuie sa se supuna nimanui.
  Daka era atit de dificila organizarea la un nivel inalt, atunci kiar rushine sa le fie organizatorilor k nu si-au dat seama k sonorizarea e prea tare pt o sala atit de mika.
  Radu, don’t bother, esti bravo si te-as sfatui sa nu iai in kap cele rele spuse mai sus, ci sa kontinui ceea ce iti place, pt k oameni invidioshi si rautacioshi sunt multi…
  😉

 23. Am citit articolul, ce pot sa adaog.. Au fost spuse destule de toti. Eu pot sa te mai sfatui una Radu: Te rog ia si organizeaza ceva de amploare, asa ca mai apoi sa se vorbeasca mult despre evenimentul tau si sa avem si noi placerea de a viziona ce vei pregati. E greu de trecut de la vorbe la fapte. Pentru unii e imposibil, Asa ca fii bun si in viata asta sa treci la fapte sa te oberve lumea in viata de zi cu zi dar nu numai pe bloguri 😉 Si atunci poate iti vom asculta parerea.
  In rest felicitari tuturor finalistelor, oricum sunteti TOP 10 fete ASEM 😉

 24. Ma numesc Eugenia. Concurenta cu numarul 2 in acest concurs.
  1.Sincera sa fiu nu-l cunosc personal pe Radu, cu toate astea i-am placut(dupa cum afirma dumnealui in articol)…ceea cee demonstreaza absolut obiectivitatea si impartzialitatea lui.

  2.Ceea ce priveste organizarea, omul isi spune parerea si cred ca are tot dreptul.

  3. In ceea ce consta jurizarea am niste retzineri, pe care fiti sigur ca o sa le spun atunci cand o sa am argumente puternice.
  Oricum bravo tuturor fetelor si cred ca cei care ati fost in sala ar trebui sa vorbiti despre cat de ingenioase au fost unele fete, cat de frumoase altele,… si nu sa fiti lipsiti de diplomatie spunand ca “asta s-a prezentat bine”, restul au fost nesemnificative(dupa cum am citit mai sus “nikakie”). Toate am muncit mult si macar pentru asta meritam sa fim respectate. Va multumesc celor care au citit acest comentariu.

 25. Muama ce razboi pe pagina asta:))))

  Ce nu imi place mie ca mereu atunci cand incearca sa arate anumite minusuri la ceva, care desigur unoeri pot fi exagerate din punct de vedere al subiectivitatii fiecaruia, persoana criticata arunca intai sapa, toporul, furca, se divizeaza in doua tabere oamenii.

  O tabara apara persoana ce a zis ce a avut de zis, a doua il confrunta aruncand oua la persoana si fara a se incerca totusi sa se ajunga la un compromis si sa se vorbeasca despre concurs.

  Eu stiu ca e foarte greu sa organizezi ceva, undeva, mai ales in MD.. si balul meu al bobocilor.. prezentarea mi-a fost practic spublerata din cauza mirofoanelor aiurea si numa unu la numar.. dar trecem invatam.

  Radu ce a zis aici… e de fapt o dezamagire a ceea ce el o crezut ca va fi concursul si ceea ce a fost… deci a supraestimat cam tot ce el avea de supraestimat.. incapere.. organizatori.. invitati.. desurarea concursului.. si pentru ca a vazut ceea ce a vazut.. i s-o parut mediocru si de aia si reactia asta..

  Apoi parerea mea e ca si organizatorii s-au supraestimat prin ceea ce au facut.. si asta nu pentru ca nu au depus suflet, si munca si efort.. doar ca cum mama zice.. din kkt nu faci ciocolate.. si ca ei au facut cam ceea ce se putea de facut..

  si asa sfera de referinta lui radu ca spectator si sfera organizatorilor nu a coincis si s-a creat toata mascarada asta.

  Apoi recunosc ca si radu a fost dus de propria parere cam departisor… pentru ca.. poate ar trebui si el sa fie un pic mai tolerant, dar si organizarea ar trebui sa inteleaga ca este loc de mai bine. Si trebuie de inteles ca efortul de cele mai multe ori nu este egal cu rezultate bune.

  Eu nu am fost la concurs.. si habar nu am ce a fost acolo, eu mi-as fi dorit sa castige sora mea din pelinci Dana.. dar nu a fost sa fie (lask Dana, tu o sa rupi in USA).

  Concurs, TVC, orice ar fi.. asta e entertaiment.. si daca oamenii s-au simtit bine fiind acolo, e bine, daca nu, nu. Dar ce a fost acolo, ramane acolo, fara a se ajunge la reglari de conturi din cauza unui articol pe blog.

  Libertatea de exprimare cum s-ar zice, si asta trebuie respectata.

  Eu zic ca Natalia treb sa inteleaga ca a reactionat neadecvat la blogul lui Radu, Radu trebuie sa inteleaga ca si el o exagerat. Impacare impacare fara suparare.. si iesiti si vorbiti contradictoriu constructiv la o bere (fiecare si-o cumpara singur).

  Si iaca fara a se cauta.. tu esti cu mine s-au impotriva mea:)

 26. Pentru Machiavelli şi pentru Radu:

  Zic că ar fi indicat pentru voi să studiaţi despre morfologie şi gramatică în general. Cel mai mult să atrageţi atenţie la utilizarea semnelor de punctuaţie, în special “virgula”, şi la norme elementare de dactilografiere. Apoi vedeţi ce faceţi cu formulările, pentru a vă crea o bază solidă de la care să lansaţi acuzaţii/păreri.
  Sintagma “Limba Română” se scrie cu utilizarea de litere mari.
  Şi încă una: este posibil să am eu concepţii greşite despre tipurile de relaţii între oameni şi abordările specifice pentru fiecare dintre acestea, dor consider că afirmaţii de tipul “Dragă Dănuţa cu siguranţă pe lîngă un foarte bun şi desăvîrşit model, vei deveni şi o adevărată femeie de afaceri, cu succese remarcabile în viaţă… Rămîi mereu atît de deosebită, simplă şi adorabilă. Ţinută scenică cea mai bună! Bravo! Ai toată susţinerea şi respectul meu.” denotă în primul rând lipsă de obiectivitate în procesul de analiză (dacă pot să numesc aşa ceea ce am citit mai sus).
  Eşti bravo pentru faptul că ai iniţiativă, că îţi exteriorizezi sentimentele (chiar dacă cred că sentimentele personale nu ar trebui atribuite concursului), dar ai fi şi mai bravo dacă ai citi şi mai multă literatură, ai accepta şi tu critica şi ai aborda-o pe Dana în alt mod, fără a afecta bucuriile altora. Până la urmă, Dana nu a putut să accepte că a pierdut, iar tu te-ai prins în hora ei (părerea mea subiectivă).

  Toate bune!

  Îmi permit să moderez un pic acest comentariu …, Dragă X Codreanu ar fi bine cînd scriu un comentariu să nu adaugi la email emailul meu ţine de educaţie şi te faci de nimic singur pe tine, fugind de realitate…

 27. De fapt, din cate stiu eu, Radu este un admirator al Mariei
  http://radu.ceban.eu/?p=422
  Doar ca de data asta, ea nu l-a impresionat atat de mult.
  Sa stii ca nu am facut nimic pentru a-l impinge pe Radu sa scrie acest articol, a fost intentia si alegerea lui.
  Toti au dreptul la o parere, nu?
  Eu nici nu consider ca am pierdut 🙂
  Fiecare este o invingatoare in acest concurs, intrucat de componenta juriului depindea cine va castiga.
  De data asta norocul a fost de partea Mariei si Ecaterinei 😉
  Felicitari tuturor fetelor!

 28. @ Ironie, m’ai amuzat:D. Tu ai vazut sa fiu autor de carti, e o discutie pe blog (lume virtuala) unde 75% poate si mai mult din cei incadrati nu respecta normele gramaticale. Fiecare scrie cum vrea, ca nu ne aflam la lectia de Limba Romana. Daca “critica” ta a venit ca un test de reactie asupra mea, pai multumesc, nu a mers. In orice caz THNX, textele virtuale nu prezinta pentru mine norma de satisface dorintele fata de normele gramaticale ale cititorului. Am alt scop.

 29. Parerea mea este urmatoarea: un jurnalist ce se respecta prezinta evenimentele obiectiv…si nu le trece prin sita sufletului…regret faptul ca ai trecut de hotarele bunului simt,iar in articolul se simte extraordinara ta indignare si se observa mult faptul ca de la inceput ai o favorita sau poate esti chiar un fan de-al ei….in fine fetele au fost bravo, au dat dovada de cunostinte in domeniul economiei,de frumusete , stil, spirit organizational.Vreau sa multumesc mult organizatorilor, care au facut posibil acest concurs.

 30. …. dragi comentatori ai articolului! ce mama dracului il trageti de coada? este un articol informativ,in care Radu si-a mai expus shi parerea( nu uitati unde se afla articolul)… eu personal cunosc bine ce inseamna organizare, shi nu sa reprosat munca nimanui,dar neseriozitatea celor ce au fost responsabili de : curatenie( ok, nu avem bani,dar curat e greu de facut?), alarma( wtf, pai shi prostii stiu ca daca este sensor ,nu trebuie de facut fum, sau dezactiveazal pentru citeva minute),sala( nu pot intelege, adica bani in asem nus? eu cred ca daca nimeni nu era sa fie interesat sa faca bani din asta, se putea de gasit o sala mai buna, dar asha cum asemu invata oamenii sa faca business, ne shi arata cum sa scoatem shi ultimii bani din buzunar pentru un produs “de rahat”, rushine)
  … Eu sa fi scris articolul era sa descriu tot ce a fost descris,doar fara a indica numele nimanui…. Radule mult succes , lasa ca cu timpul o sa te experimentezi, principalul e sa nu renunti…. foc la ghete, da noi o sa stam din toate colturile lumii shi ale moldovei shi o sa ne informam!

 31. Sincer sa spun nu am fost prezenta la concurs si citind acest articol mi-am dat intrebarea oare a fost asa de nereusit?
  Oricum nefiind prezenta acolo nu pot sa redau o imagine obiectiva a concursului. Insa as vrea sa spun ceva nemijlocit despre articol.
  Daca autorul pretinde sa faca critica, ar fi bine ca ea sa fie obiectiva. Fraza “In fine eu am vrut sa cistige altcineva…” denota subiectivitatea
  autorului. Altceva ce cred nu trebuia sa fie criticat este sala unde a avut loc concursul. In primul rind, si din motive financiare a fost mai
  convenabil, dar cred ca miss ASEM trebuie sa se organizeze in incinta ASEM-ului. Cred sa organizezi asa concurs in alt local, ar fi cam aceeasi ca si sa petreci Ultimul Sunet nu la un liceu sau scoala, ci intr-un parc…
  Altceva este ca R.Moldova este o tara multinationala si ASEM-ul este o intitutie de invatamint superior, unde invata si studenti de alte nationalitati si chiar cetatenii altor tari, unde exista grupe romane si grupe ruse. Ar fi desigur de dorit ca toate participantele la concurs sa vorbeasca limba de stat. Dar si in cazul in care una nu o cunoaste, ar fi trebuit ca autorul sa se abtina de a critica domnisoara ce vorbea in limba rusa. Nu cred ca autorul ar avea obiectii daca ea ar vorbi in engleza sau in franceza, sau in alta limba… Nu-l cunosc personal pe autor, dar mi s-a parut dupa articol, ca este o persoana proromana.
  Am sa ma abtin de a scrie detaliat despre faptul ca a organiza un concurs in RM este dificil in toate sensurile acestui cuvint.
  Ce as vrea sa spun organizatorilor si participantelor este ca sunteti bravo si ca trebuie sa ai mult curaj sa participi la un asemenea concurs si sa ai multe puteri spirituale si mai ales fizice de a-l organiza.

 32. DANUTSA cea mai bravo!!!!! Saracul baiat nu va puneti toti pe capul lui.Critica e sanatoasa oamnei buni!

 33. Fix ca la noi la moldoveni, din asta cauza nici democratia nu se leaga de noi: omul vrea sa zica ceva- toti ii inkid gura, toti asteapta numai vorbe de lauda ca in vremea comunismului, Doamne fereste sa zica cineva ceva de rau!
  Eu propun sa dezbatem problema si nu persoanele!
  Si consider corect faptul de a discuta problemele!
  da, mi-am amintit ceva: un prieten iti va spune neajunsurile, un dusman te va lauda!
  Bravo tuturor pt contributie, prin polemica se naste adevarul!

 34. Am fost si eu la concursul acesta…deacord, a fost multa munca in spatele organizarii, nimeni nu pune acest fapt la indoiala, insa ce conteaza e rezultatul final, care dupa cum zice si Radu n-a fost unul extraordinar – dragi colegi, pina si Miss UTM a semanat mai mult a concurs de Miss decit cel care a avut loc vineri…asa ca nu aduceti drept “scuza” la organizare “munca enorma care a fost depusa”..pentru orice eveniment se depune munca multa, asta nu e o exceptie.

  De cistigatoare nu zic nimic – cu siguranta nu a fost una din cele mai rele..de fapt nici nu stiu daca putem zice ca au fost participante rele…toate au fost deosebite, unele din ele s-au remarcat in mod special.

  Cit despre articol si critica…Radu, daca atita lume a comentat la articolul scris de tine…inseamna ca e unul care merita. De-ar fi fost un articol de “nimic” l-ar fi ignorat lumea. Atita timp cit persoanele sint preocupate sa scrie ceva inseamna ca se merita si ca e un articol important ;)…keep on going 🙂
  (Pentru cei care vor tinde sa creada ca sint prietena cu Radu si am intentia sa-l apar..Tin sa va dezamagesc..nu-l cunosc pe Radu, am scris ce cred dat fiind faptul ca am fost la eveniment si am citit articolul dat)

 35. de acord ca participantele s-au remarcat in mod special Aurelia, insa nu cred ca e cazul sa admiram fetele care se fac remarcate cind rid lumea de ele, in cele din urma: “INCERCAREA VINA NU ARE”, insa EXISTA NORME;ANUMITE MASURI STANDARTE, nu poate un strut sa se intreaca la zbor cu o priveghetoare!
  Radu bravo ca stii sa atingi tema care doare!

 36. uitasem, şi eu am fost ţinta unor ouă din partea “cititorilor scumpi şi dragi” 🙂 daaaaaar, nu-i oare ăsta farmecul vieţii de fiinţă umană? Vorba ceea, life is short, la ce bun s-o mai trăieşti daca tot se termină repede? =) numai îţi face gust aiurea.

  (a se asculta viaţa are gust, de xolograf 🙂 )

 37. Am citit articolul care a facut atita gilceava…(
  e practic cel mai bun articol!!! BRAVO!!
  adica si celelalte sunt bune…dar nu e atita critica PUTERNIKA!!!!
  uite n-am fost la concurs de MISS ASEM, dar am incredere in gusturile atle rafinate, si cred ca ai comentat toate astea din punctul tau de vedere …in mod OBIECTIV! E dreptul tau la cuvint…nu numai bun..dar si cuvint Critic!! de ce nu? intr-adevar, din alt punc de vedere, se vede mai bine ce se petrece si cum se petrece o manifestatie….sau concurs!!!
  si mai ales…mai punem pe balanta …..o critica dura din partea ta asupra genului frumos…..ESTI BRAVO!!! poate te faci jurnalist??
  moldovenii nostri atit de bine progreseaza……ca din concurs de frumusete…..se invirt si fac cu totul alt ceva….ujassssss….. MOD DE A SE DESCURCA prin diferite metode…numai nu la TEMA!!!
  si ai spus corect…referitor la aceea,…..ca “daca n-ai ce spune si n-ai cum te manifesta sau…impresiona”–….NU PARTICIPA SI NU TE FA DE RUSINE!!!
  inca sa te mai cunoasca tot ASEM-ul!!!
  cu nerabdare astept urmatorul articol..sper sa captiveze in continuare atita atentie!!!
  SUCCESE TIE… :))

 38. Uhhh… kite kommenturi… ))) Bravo Radu, u ruleeee!!! Fii mindru de ceea ce faci si bukura-te k atita lume te sustine!

  Speram k la anul viitor vom ramiine toti inkintatsi de Miss 2011

 39. Iata chestia asta pe mine si ma intereseaza… Radule, ia apreciaza, te rog, concursul de anul asta de la 1 la 100. Cite puncte ii dai? Si dupa asta iti explic cite ceva… (aditional)

  @Natali: spune-mi te rog parerea ta: trebuie sa fie mai mindru cel care critica sau cel care este criticat pentru ca a lucrat?

 40. Radu a fost cel kare a kritikat konkursul din punktul sau de vedere (fapt pe kare si eu l-as face si fiekare din noi, pt k fiekare e unik in felul sau si gindeste diferit), dar plus la asta a mai fost si kritikat de multe lukruri inutile, k de ex. de greseli gramatikale, de subiektivitate si nu stiu mai ce…

  El ar trebui sa se mindreaska k este un baiat bravo, pt k a publikat un artikol bun, pt faptul k poate fi kritik (k n-a fost indiferent fata de cele intimplate), poate lauda atunci kind e nevoie si tot asa… si kiar in artikol n-a vb doar de neajunsuri, dar si de plusuri…haidetsi sa nu uitam si de asta…

  Problema Nr.1 e k natie asta a noastra nu sufera kritika negativa sub nici o forma… Haidetsi , va rog, sa nu mai fim asa de sensibili, sa ne suparam sau sa reprosham fraze inadecvate, dar sa si askultam si parerea altora…
  Daka a zis baiatul k n-a fost superb konkursul, inseamna k asa si este + la asta, multa lume a stat de akord ku parere lui Radu… E o shansa buna pt organizatori si pt viitoarele “Femei de afaceri” sa lukreze asupra lor si sa proogreseze…

 41. Daca “a zis baiatul k n-a fost superb konkursul, inseamna k asa si este” – ok, asta am vrut sa citesc. Cred ca comentariile la acest subiect sunt deja inutile 😉 Ba chiar ar fi stupid sa intervin cu alte puncte de vedere 😀

  Bravo voua ca tot ce stiti sa faceti este …sa criticati 😀

 42. Noi multe stim sa facem, inklusiv sa shi kritikam… dar kred k acest subiekt nu va priveste pe dvs. domnisoara Natalia…
  Tot ce stiti sa faceti voi, e sa atakati si sa faceti pe suparatii… Va rog sa nu trecem la personalizari… kred k e ceva inkultural…

 43. super … la anul fac un scenariu intreg p/u TVC :D:D:D , asta o sa rupa 😀
  REI rulezzz , mersi p/u inspiratie 😀 ,
  Bravo organizatorilor 😉

 44. “o femeie de afaceri trebuie să fie precum şamponul 2 in1, adică să fie şi gospodină şi afaceristă” … asta ma facut sa rid pina la o durere de pres strasnika …. cum doamne poti sa te compari cu sampunul care iti spala “grasimea” de pe par ?
  Dar , ma rog .. eu personal n-am fost acolo , insa din cite am citit si mai cu seama stiu ca Radu are o critica buna , cred ca as fi descris la fel evenimentul )) … Radu tu nu te deranja tare , doar stii ca acum “pompozitatea” e la moda 😀 … off .. ce de mindre sunt unele .. eu la fel avea sa-mi aleg o rochie simpla si cu prezentarea pe scena ma descurcam eu .. (punctul meu forte 😛 ) … vor mai fi concursuri , altadata sa fiti atenti la greseli …

 45. Как хорошо было Адаму: когда он произносил что-нибудь умное, он был уверен, что до него никто этого не говорил.
  What a good thing Adam had. When he said a good thing, he knew nobody had said it before. (С) Twain
  Думаю, Вы уловили к чему я привёл эту цитату…..

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.