“Un pahar cu lapte”

Într-o zi, un tînăr sărac care vindea diferite mărfuri din poartă în poartă ca să-şi plătească studiile la universitate, găsi în buzunar doar o moneda de 10 cenţi şi-i era foame.

Decise să ceară ceva de mîncare la următoarea casă. Dar nervii lui l-au trădat cînd îi deschise uşa o femeie superbă. În loc să ceară ceva de mîncare, ceru un pahar cu apă.

Ea se gîndi că tînărul părea înfometat, aşa că îi aduse un pahar mare cu lapte.

El il bău încet şi după aceea întrebă:

– Cît vă datorez?

– Nu-mi datorezi nimic, răspunse ea.

– Mama mea ne-a învăţat că trebuie să fim mereu buni cu cei care au nevoie de noi…

Şi el răspunse: vă mulţumesc din suflet…!

Cînd Howard Kelly plecă de la casa aceea, nu numai se simţi mai uşurat, dar şi încrederea în Dumnezeu şi în oameni deveni mai puternică. Fusese pe punctul de a abandona studiile din cauza sărăciei.

După cîţiva ani, femeia se îmbolnăvi grav.

Medicii din satul ei erau îngrijoraţi. După puţin timp au trimis-o în oraş. Îl căutară pe Dr. Howard Kelly pentru o consultaţie.

Cînd el auzi numele satului din care provenea pacienta, simţi în ochi o lumină specială şi o senzaţie plăcută.

Imediat Dr. Kelly urcă din holul spitalului în camera ei. Îmbrăcat în halatul lui, doctorul intră să o vadă. Capriciile destinului, era ea, o recunoscu imediat. Se întoarse în sala de vizite determinat să facă tot posibilul să-i salveze viaţa. Din ziua aceea urmări cazul femeii cu cea mai mare atenţie, ea fu operată pe cord deschis şi se recupera foarte încet…

După o lungă luptă, ea învinse boala…! Era în sfîrşit sănătoasă…!

Dat fiind ca pacienta era în afara oricărui pericol, Dr. Kelly  ceru biroului administrativ să-i trimită factura cu totalul cheltuielilor, ca s-o aprobe.

O recontrolă şi o semnă. Mai mult, scrise ceva pe marginea facturii şi o trimise în camera pacientei.

Factura a ajuns în camera pacientei, dar ei îi era teamă să o deschidă, pentru că ştia că ar fi lucrat pentru tot restul zilelor sale ca să plătească costul unei intervenţii atît de complicate…

În sfîrşit o deschise şi ceva îi atrase imediat atenţia: pe marginile facturii citi aceste cuvinte… “Plătită integral acum mulţi ani, cu un pahar de lapte” (Semnat) Dr. Howard Kelly

Ochii ei se umplură de lacrimi de bucurie şi inima ei fu fericită şi-l binecuvîntă pe doctor pentru că-i salvase viaţa…

Morala: Să nu te îndoieşti că vei culege ceea ce semeni… Nu există întîmplarea…, există o invizibilă mînă a destinului care redă fiecăruia ceea ce a dat…

Acum ai doua opţiuni:

Poţi să trimiţi  şi să împărtăşeşti acest mesaj pozitiv sau poţi să-l ignori şi să spui că n-a ajuns niciodată la sufletul tău…!

Sursa Mondopps

Join the Conversation

4 Comments

  1. foarte frumos articol! intradevar, binele se rasplateste pe parcursul vietii…uneori e frumos sa faci un bine, fara a cere ceva in schimb! important e sa o faci din suflet , sa ramii OM!!!

  2. nam kuvinte….nici nu shtiu ce sa skriu,ka sa intzelegi kit de tare mia plakut!)

  3. 🙂 aceasta intamplare te face sa nu iti pierzi curajul si spernata.

  4. foarte impresionant! te face sa te gindesti, inca odata in plus, la rolul destinului in viata omului si la faptul ca bunatatea se intoarce la noi mai devrewme sau mai tirziu; dealtfel ca si rautatea, deci….

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.