TVC ASEM

Astăzi 22 aprilie 2010, s-a desfăşurat TVC ASEM în incinta Palatului Sindicatelor, TVC la care au participat echipele facultăţilor ASEM:

Echipa campioană din anul 2009 RECREAŢIE – facultatea Relaţii Economice Internaţionale;
Echipa SMILE – facultatea Finanţe de altfel şi favorita mea…;
Echipa EXPRESS – facultatea Economie Generală şi Drept;
Echipa USB – facultatea Cibernetică Statistică şi Informatică Economică;
Echipa TORBA – facultatea Business şi Administrarea afacerilor şi
din păcate facultatea Contabilitate nu a participat nici nuştiu de ce şi de fapt dacă cinstit, nici nu mă prea interesează…  fiindcă, fiindcă, fiindcă…, mai bine tac ca nu cumva să fiu iarăşi pîrît de cei care de obicei o fac cînd critic pe cineva din mai marii facultăţii… fiindcă mereu am fost o persoană care a încurcat  la mulţi actuali din conducerea acestei facultăţi. De aia şi studenţii acestei facultăţi nu acordă nici o atenţie activităţilor ce se desfăşoară, fiindcă mereu ceea ce fac nu e bine. Gata tac… să trec totuşi la subiectul principal al acestui post.

Mda… TVC, numai acest cuvînt cît spune, dar totuşi nu a fost ceea ce m-aş fi aşteptat de îndată ce am intrat in sală. Mă gîndeam că o să asist la un show de zile mari, un TVC cu mult haz şi cu multe glume de bun gust… Totuşi mai avem mult de lucrat la capitolul glumă şi în general la ceea ce înseamnă o echipă de TVC şi o sincronizare între membrii unei astfel de echipe. Dar nu-i pe asta a fost cît de cît bine, am rîs cu multă poftă la unele glume care mai bune, care mai puţin bune…

M-am aşteptat totuşi să se facă cît mai multe glume pe seama celor care ne predau, care chipurile ne îndrumă în viaţă, dar de fapt… Umorul abordat a fost bun,  însă uneori s-a cam făcut  abuz de unele glume de prost gust, de rusisme, s-a făcut propagandă fumatului şi alcoolului şi aluzie la sex,  în rest a fost bine!

Un astfel de eveniment ar trebui să demonstreze inteligenţa, să cultive diferite valori şi să impresioneze prin lucruri şi umor decent. Păcat este că tinerii nu realizează acest lucru, nici măcar juriul care chipurile este unul competent şi alcătuit din oameni cît de cît cu scaun la cap. Dar, dar, dar … mai încape loc de critică, dar mai bine o las pentru alţii.

Am susţinut după cum am zis şi mai sus echipa mea preferată, cei de la SMILE, au fost bravo băieţii, iar participanta Maria care a făcut şi ea parte din echipă, a fost cea care a ştiut cum să menţină echipa la cel mai înalt nivel, a fost unica care s-a comportat cel mai liber pe scenă. Cred şi spun ferm şi că au fost bravo că au fost cea mai unită echipă, cea mai bine organizată şi cea care m-a făcut să simt gustul bunelor glume făcute cu mult haz…

Echipa EXPRESS a fost şi ea foarte bravo, un pic mai puţină sincronizare între membri, dar a fost ok. Mi-a plăcut foarte mult dansul oriental al participantei Alina

Echipa USB, a impresionat la glumele de la a doua probă, după mine trebuiau să o cîştige, dar cum altfel dacă nu, desigur că a cîştigat-o RECREAŢIE.

Ceilalţi au fost aşa lights, cei de la RECREAŢIE, chiar dacă au luat primul loc, nu mi-au plăcut deloc, nu m-au impresionat practic cu nimic nou… Şi dacă să vorbim serios toţi cei prezenţi în sală, care au mai fost ca susţinători şi la alte ediţii ale TVC, ştiau din start că echipa RECREAŢIE va cîştiga, asta o zisesem şi eu la început şi aşa şi s-a întîmplat…, dar nu-i pe asta sănătate să fie şi cît mai multe glume interesante la următoarele ediţii ale TVC-ului…

Bravo oricum!!!

Join the Conversation

5 Comments

 1. …am fost si eu invitata sa vin la acest concurs insa am refuzat, si din cite ai mentionat vad ca nu prea am avut ce sa pierd. Nici nu ma mira faptul ca cel mai mult ti-a placut echipa facultatii de Finante caci e chiar cea mai activa din ASEM. Spun asta caci cunosc pe presedintele acesteia care imi este colega de clasa din liceu si care de fiecare data ma impresiona cu activitatile intreprinse de ei.
  Daca tu te-ai retinut la comentarii in privinta Facultatii de Contabilitate, atunci o sa zic eu cite ceva. Venind de la alta facultate din start am remarcat diferenta. Chiar si studentii o numesc intr-un fel anume insa acum nu o sa specific caci e un rusism cam neplacut:D. Tot timpul simt aici o atmosfera mai incordata, rece si posomorita. Nu stiu daca si altii sunt de aceeasi parere insa eu cel putin asa cred. Nu ma mira faptul ca sunt indiferenti la activitatile in afara orelor de curs caci au doar viziuni unilaterale.

 2. Salut!
  Ma bucur ca echipa de la Finante e favorita ta, chiar am ramas placut impresionat. Am facut tot posibilul sa aratam ce e mai bun, si, important, am facut-o din placere.
  Apropo, a prins bine sceneta cu Miss de la TVC, ieri Maria a devenit Miss ASEM, am sustinut-o, am crezut, a meritat, felicitari.
  Referitor la faptul ca dinante se stia cine o sa cistige, aici multe se pot spune, dar juriul asa a apreciat.
  Pot sa spun cu fermitate, ca aceasta concurenta dintre echipele FIN, REI si CIB, ne motiveaza, si e o concurenta constructiva, asta bucura. Si ceea ce conteaza, e ca ne respectam reciproc.
  Si nu uitati, asa cum a fost tema TVC-ului, Moldova – Tara Minunilor 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.