Finala campionatului studenţesc de management BusinessArena

După cîteva săptămîni de aşteptare, astăzi în incinta sediului EveryChild Moldova, a avut loc finala campionatului studenţesc de management BusinessArena.

Ce reprezintă de fapt acest concurs?

Campionatul Studențesc de Management este un proiect care reprezintă un proces de dezvoltare multidimensională a studenților din Republica Moldova prin oferirea unui mediu de simulare a realității de business, astfel încât tinerii specialiști în formare să poată aplica cunoștințele teoretice de la facultate.

Proiectul s-a desfășurat în forma unui campionat de management în care participanții au format echipe a câte 5 persoane și au coordonat o companie internațională pe durata a 3 ani virtuali. Asigurarea unei competiții cinstite s-a făcut datorită folosirii unei platforme online care se bucură de succes în rândul companiilor de consultanță în management și dezvoltarea organizațională la nivel mondial.

Platforma online aplicată în cadrul proiectului este pe larg folosită în procesul de educare a competențelor profesionale de către școlile de Business de top precum sunt: Wharton, Helsinki School of Economics, Nangyang Technical University, McGrawHil. Deasemenea acest instrument este implementat pentru creșterea calificării angajaților săi de către companiile: Coca Cola, Oracle, Pirelli, Nokia, MTS și altele.

Astfel la iniţiativa unor tineri de succes a ajuns şi la noi în Republica Moldova pentru prima dată să se desfăşoare acest proiect la care din start s-au înregistrat 20 de echipe a cîte 5 membri fiecare (4 grupe a cîte 5 echipe), din care în finală s-au calificat primele 2 echipe de pe primele 2 locuri din fiecare grupă (SAPPA, Chakalaka, Fin Top-Team, MAGNET, Smashing Bumpers, LEADERS, Megabrain, Wall Street).

De altfel ca şi în faza grupelor, astăzi în finală am avut ocazia să coordonăm activitatea de business a unei companii producătoare de telefoane mobile  pe parcursul a 6 runde a cîte 30 de minute fiecare. A fost ceva interesant, am creat cu toţii diferite strategii de simulare care mai reuşite, care mai puţin reuşite,  am încercat să echilibrăm în unele momente situaţiile pe piaţă, chiar dacă uneori ne-a reuşit mai mult sau mai puţin, am făcut unele analize pe baza rezultatelor obţinute, şi desigur am trăit la intensitate maximă anunţarea rezultatelor după fiecare rundă, dar totuşi într-un final a fost ceva super, cred că majoritatea participanţilor au rămas mulţumiţi de această frumoasă experienţă unică pentru noi.

Punctul culminant a fost anunţarea rezultatelor cît şi premierea participanţilor finalei campionatului de management BusinessArena. Învingătoarea campionatului a ieşit echipa SAPPA cu un Cumulative total shareholder return (p.a.) de 9,3%, urmată de echipa LEADERS cu 7,0% care în primele 5 runde a fost pe primul loc, dar pînă la final, la sfîrşitul rundei a 6 ia revenit locul 2, şi echipa Wall Street cu 4,54%.

Mai jos aveţi prezentat pe  acest grafic evoluţia echipelor după fiecare rundă.

Ţin să aduc sincere mulţumiri  organizatorilor care au iniţiat implementarea acestui nou tip de proiect în Republica Moldova, care ne-au oferit frumoasa posibilitate să aplicăm în practică cunoştinţele noastre obţinute la facultate, chiar dacă am făcut-o pe o platformă online şi nu în ultimul rînd că au avut răbdare cu noi. Desigur şi tuturor celor care au contribuit la asigurarea unei organizări cît mai pozitive a acestui proiect, tuturor sponsorilor şi partenerilor.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.