Miss Facebook Moldova 2010

Tînără, energică, şi deosebit de frumoasă, este cea care a impresionat publicul larg de pe cea mai cunoscută reţea de socializare din lume şi a luat titlul de ,,Miss Facebook Moldova 2010”, concurs organizat în Republica Moldova deja al doilea an consecutiv, cu sprijinul unor sponsori şi parteneri.
Ea este VICTORIA BALICA, elevă în clasa a 12 la liceul ,,Iulia Haşdeu” , domnişoara cu aspiraţii înalte şi cu numeroase vise pe cale de realizare.

Se vede că ai fost cuminte anul acesta 😛 , iar moşul a ascultat cerinţele celor care te stimează şi te preţuiesc, celor care te adoră şi te iubesc (celor care te-au votat) şi te-a bucurat cu frumosul titlu de ,,Miss Facebook Moldova 2010” şi desigur cu excursia mult meritată în Europa.

Din start dragă Victoria dă-mi voie să te felicit cu ocazia obţinerii acestui frumos titlu.

Îţi mulţumesc mult!!!

Cine sau ce te-a motivat să te înregistrezi la acest concurs?

M-a motivat ideea de ceva nou. Încerc să mă evidenţiez şi să ies din tipare. Concursul mi s-a părut unul potrivit pentru a face acest lucru.

Cum au decurs etapele concursului şi cum ţi s-au părut domnişoarele care au participat în concurs?

Etapele au decurs după regulile stabilite şi impuse de organizatori. Toate domnişoarele mi s-au părut foarte drăguţe. M-am convins de asta în etapa a doua, cînd am avut ocazia să le cunosc pe unele dintre ele.

La un moment dat au apărut unele dispute pe seama voturilor acumulate de tine, critici dure la adresa ta. Cum ai reuşit să treci peste aceste clipe? Cum te-a susţinut familia în tot acest răstimp? Dar prietenii?

Unul din plusurile acestui concurs este că m-a învăţat să deosebesc criticile constructive de cele strict subiective şi neargumentate. Nu poţi să le placi la toţi, asta e şi normal. Familia şi prietenii m-au susţinut şi mă susţin mereu în ceea ce fac.  Le mulţumesc enorm pentru asta.

Care au fost trăirile şi sentimentele care te-au copleşit la aflarea rezultatelor? Te-ai aşteptat să cîştigi titlul?

Speram nespus de mult să cîştig. Ceea ce îţi doreşti mult, se îndeplineşte. M-am convins de asta, şi nu numai o dată. Mă simt  fericită că am obţinut acest titlu.

Care au fost reacţiile celor 3 surori ale tale cînd au aflat că ai luat premiul mare? Nu te invidiază? Cum te înţelegi cu ele?

Cu surorile mele mă înţeleg cel mai bine. Ele sunt cele mai bune prietene ale mele. Invidia nu-şi are locul între noi. S-au bucurat enorm de mult pentru mine.

Ce a schimbat în viaţa ta acest concurs şi ce avantaje ţi-a adus?

A adus o pată de culoare în viaţa mea. Datorită concursului am cunoscut oameni noi, mi-am făcut noi prieteni, am avut parte de o şedinţă foto profesionistă, ba chiar am fost invitată să pozez pentru interiorul unei noi cafenele  din Chişinău. Urmează în scurt timp să am o vacanţă în Europa, care la sigur va fi una de neuitat.

Ce înseamnă pentru tine frumuseţea unei femei? Care sunt calităţile pe care le apreciezi la o femeie?

Femeia trebuie să fie în primul rînd frumoasă, pentru că este FEMEIE. O femeie trebuie să-şi pună în valoare trăsăturile cele mai frumoase pe care le are, şi să ştie cum să-şi mascheze defectele. Să fie specială în tot ceea ce face. Să-şi exprime fără frică emoţiile şi trăirile. Transparenţa şi modestia o apreciez la oameni în general. La femei, mai apreciez şi bunul simţ, feminitatea, gingăşia.

Desigur că nu pot, să nu te întreb şi care sunt calităţile pe care ai dori să le posede bărbatul de lîngă tine, şi ce apreciezi cel mai mult la bărbaţi?

Inteligenţa, curajul, tăria de caracter, sinceritatea, politeţea, simţul umorului ar fi unele dintre ele…

Ce preţuieşti cel mai mult la prietenii tăi? La oamenii care te respectă şi îţi sunt alături?

Prietenii mă înţeleg mereu, cu ei mă simt în largul meu, mă ajută şi mă sprijină întotdeauna, atunci cînd am nevoie. Ştiu că orice nu s-ar întîmpla, ei vor fi persoanele care îmi vor fi alături. Pentru asta nu numai îi respect dar îi şi admir foarte mult.

Ce părere ai despre tineretul din zilele de azi? Ce sfaturi le-ai putea oferi, mai ales fetelor?

Dacă sincer, spre deosebire de alte generaţii, cred că tineretul din zilele de azi în mare parte este preocupat de tot ce vrei, numai nu de lucruri întradevăr importante în viaţă. Sigur, este doar părerea mea subiectivă. Nu obişnuiesc să dau sfaturi! Dau sfaturi numai prietenilor, dacă mi le cer.

Cum ţi se par oamenii din Republica Moldova?

Nu vreau să fac o analiză asupra întregii populaţii din Republica Moldova. Oamenii sunt diferiţi, indiferent de naţionalitate.

Cum îţi petreci timpul liber?

Depinde de dispoziţia pe care o am. Cînd sunt  bine dispusă şi am multă multă energie, ies cu prietenii! Cu ei niciodată nu mă plictisesc, merg împreună cu ei la vreo discotecă, dansez uneori. Cînd am inspiraţie, îmi place să creez, adică să desenez sau să cos haine.

Ştiu că-ţi doreşti cu tot dinadinsul să faci o carieră în domeniul designului şi să-ţi pui în practică deosebitul talent de a picta! De ce totuşi design vestimentar?

Îmi place arta şi ideea de a crea. De mică m-a fascinat designul vestimentar. Prin haine şi prin modul de a se îmbrăca, omul îşi exprimă conştient sau inconştient personalitatea. Vreau să creez haine desebite, cu caracter 😀

Ce înseamnă pentru tine fericirea?

Pentru mine adevarăta fericire este atunci cînd sunt alături de familie. Realizările, succesele, momentele frumoase, dragostea sunt  de nepreţuit şi îşi au un loc aparte în viaţa mea. Dar totuşi familia este ceva sfînt pentru mine.

Nu întîmplător ţi-am acordat întrebarea de mai sus!!! Din cele discutate cu tine am înţeles că îţi doreşti enorm de mult să îi poţi ajuta pe cei nevoiaşi, pe cei mai puţin fericiţi ca noi, mai ales în momentele astea cînd ne învăluie spiritul sărbătorilor de iarnă. Ştiu că pe 26 decembrie ai luat parte la o acţiune de binefacere pentru copiii de la orfelinate. Cum te-ai simţit şi cum a fost această nouă experienţă?

Perioada sărbătorilor este un motiv în plus de a face lucruri bune şi de a ne ajuta unii pe alţii. Să interacţionez cu acei copii a fost o experienţă de neuitat pentru mine. Făcind un lucru bun pentru cineva, oricît de mic nu ar fi, îmi aduce satisfacţie spirituală şi mă motivează să fac şi mai multe lucruri bune.

Ce ţi-a adus anul 2010 şi ce planuri ai pentru 2011?

Anul 2010 mi-a adus o mulţime de momente de neuitat şi realizări importante, printre care şi titlul de ,,Miss Facebook Moldova 2010”, cunoştinţe şi prieteni noi. În 2011 în primul rînd vreau să susţin excelent examenele de bacalaureat, am şi alte planuri importante, dar nu le spun nimănui. 😛

Îţi mulţumesc mult pentru timpul acordat şi pentru răspunsuri. Îţi doresc să rămîi mereu atît de frumoasă şi titlul pe care l-ai obţinut să nu fie şi cel din urmă. Să ai parte de sărbători nemaipomenite, cu multe surprize şi clipe cît mai fericite şi deosebite alături de familie şi cei dragi. Iar Iepuraşul să îţi îndeplinească toate visele şi dorinţele în anul care vine. Mult succes în continuare şi de ce nu peste cîţiva ani să mă inviţi la o prezentare de modă la noi în Republica Moldova!!! 😀

Ţie şi tuturor cititorilor sărbători fericite, şi un an cît mai bun.  Şi fii sigur că te voi invita neapărat la prezentările mele de modă.

P.S. Te aşteptăm cu impresii de peste hotare!!!

Finala campionatului studenţesc de management BusinessArena

După cîteva săptămîni de aşteptare, astăzi în incinta sediului EveryChild Moldova, a avut loc finala campionatului studenţesc de management BusinessArena.

Ce reprezintă de fapt acest concurs?

Campionatul Studențesc de Management este un proiect care reprezintă un proces de dezvoltare multidimensională a studenților din Republica Moldova prin oferirea unui mediu de simulare a realității de business, astfel încât tinerii specialiști în formare să poată aplica cunoștințele teoretice de la facultate.

Proiectul s-a desfășurat în forma unui campionat de management în care participanții au format echipe a câte 5 persoane și au coordonat o companie internațională pe durata a 3 ani virtuali. Asigurarea unei competiții cinstite s-a făcut datorită folosirii unei platforme online care se bucură de succes în rândul companiilor de consultanță în management și dezvoltarea organizațională la nivel mondial.

Platforma online aplicată în cadrul proiectului este pe larg folosită în procesul de educare a competențelor profesionale de către școlile de Business de top precum sunt: Wharton, Helsinki School of Economics, Nangyang Technical University, McGrawHil. Deasemenea acest instrument este implementat pentru creșterea calificării angajaților săi de către companiile: Coca Cola, Oracle, Pirelli, Nokia, MTS și altele.

Astfel la iniţiativa unor tineri de succes a ajuns şi la noi în Republica Moldova pentru prima dată să se desfăşoare acest proiect la care din start s-au înregistrat 20 de echipe a cîte 5 membri fiecare (4 grupe a cîte 5 echipe), din care în finală s-au calificat primele 2 echipe de pe primele 2 locuri din fiecare grupă (SAPPA, Chakalaka, Fin Top-Team, MAGNET, Smashing Bumpers, LEADERS, Megabrain, Wall Street).

De altfel ca şi în faza grupelor, astăzi în finală am avut ocazia să coordonăm activitatea de business a unei companii producătoare de telefoane mobile  pe parcursul a 6 runde a cîte 30 de minute fiecare. A fost ceva interesant, am creat cu toţii diferite strategii de simulare care mai reuşite, care mai puţin reuşite,  am încercat să echilibrăm în unele momente situaţiile pe piaţă, chiar dacă uneori ne-a reuşit mai mult sau mai puţin, am făcut unele analize pe baza rezultatelor obţinute, şi desigur am trăit la intensitate maximă anunţarea rezultatelor după fiecare rundă, dar totuşi într-un final a fost ceva super, cred că majoritatea participanţilor au rămas mulţumiţi de această frumoasă experienţă unică pentru noi.

Punctul culminant a fost anunţarea rezultatelor cît şi premierea participanţilor finalei campionatului de management BusinessArena. Învingătoarea campionatului a ieşit echipa SAPPA cu un Cumulative total shareholder return (p.a.) de 9,3%, urmată de echipa LEADERS cu 7,0% care în primele 5 runde a fost pe primul loc, dar pînă la final, la sfîrşitul rundei a 6 ia revenit locul 2, şi echipa Wall Street cu 4,54%.

Mai jos aveţi prezentat pe  acest grafic evoluţia echipelor după fiecare rundă.

Ţin să aduc sincere mulţumiri  organizatorilor care au iniţiat implementarea acestui nou tip de proiect în Republica Moldova, care ne-au oferit frumoasa posibilitate să aplicăm în practică cunoştinţele noastre obţinute la facultate, chiar dacă am făcut-o pe o platformă online şi nu în ultimul rînd că au avut răbdare cu noi. Desigur şi tuturor celor care au contribuit la asigurarea unei organizări cît mai pozitive a acestui proiect, tuturor sponsorilor şi partenerilor.

Licitaţie

Ieri în incinta Caffe Grafitti s-a desfăşurat premierea finalistelor concursului interactiv de frumuseţe ,,Miss Online 2010”. Am fost şi eu invitat din partea unei participante.

A avut loc şi o licitaţie a pozelor finalistelor concursului.

Am luat şi eu parte la această licitaţie (prima dată în viaţă am participat la o licitaţie), chiar am avut norocul ,,să cumpăr” 2 poze,  desigur că faza e un pic alta. Le-a cumpărat o altă persoană, eu doar am licitat în locul ei…

Cea mai scumpă poză s-a cumpărat cu 5000 de lei, poza finalistei Elena Crudu. Desigur aici un pic s-a exagerat, cele două persoane care au licitat au vrut să arate ceva, dar nu e în puterea mea să judec pe cineva, îi las pe ceilalţi să o facă.

Altă poză s-a vîndut cu 3900 de lei.  Restul celor 34 de poze s-au vîndut la preţuri de pînă la 1000 de lei.

Toţi banii adunaţi vor fi donaţi unui centru de copii din ţară.

Cîştigătoarei locului 3 al concursului i s-a oferit un telefon mobil, cîştigătoarei locului 2  un laptop, iar învingătoarei o călătorie de vis în Turcia.


Natasha Golicova Locul 3

Victoria Gavrilenco Locul 2

Rusu Valentina Locul 1

Gorcea Nicolina – participantă şi cîştigătoare la Miss Online

Brunetă, cu ochi căprui, studentă la ASEM, viitoare femeie de afaceri în domeniul turismului, o domnişoară frumoasă, ambiţioasă, deşteaptă, energică, cu caracter, cu personalitate, plină de feminitate şi senzualitate, Nicolina este cîştigătoarea săptămînii 26 aprilie – 2 mai, la concursului interactiv de frumuseţe “Miss Online”.

R. Nicolina cu siguranţă pe lîngă familie, prieteni, colegi, te-au votat şi o mulţime de persoane care nici nu te cunosc, dar ar vrea să ştie lucruri interesante despre tine. Povesteşte-ne cîteva ceva despre tine.

N. Mă numesc Nicolina, am 20 de ani, sînt în anul 2 la ASEM, facultatea Turism, şi pe lîngă asta lucrez la o agenţie de publicitate si relaţii publice! Sunt o fire dinamică, plină de energie, în căutare de lucruri noi şi interesante! Sunt o visătoare şi o idealistă, pun principiile şi ideile pe primul loc. Sunt o persoană puternică de caracter, chiar şi atunci cînd dispoziţia mă doboară, încerc să zîmbesc mereu. Mă consider o persoană prietenoasă…, dar în acelaşi timp ştiu să fiu şi un inamic pe cinste…, asta doar dacă mă calci rău, tare pe codiţă… Sincer…, vă sfătuiesc să nu o faceţi…! 😛 Sunt ambiţioasă şi visătoare…, visez să ajung cît mai sus din toate punctele de vedere…, ştiu să ascult şi îmi place să dau sfaturi tuturor persoanelor care au nevoie de ajutor. Exagerez de multe ori, şi ăsta e un defect, de care încerc să scap…, sunt melancolică şi romantică. Îmi place să ascult muzică cu versuri care să mă ajute să mă descarc, atunci cînd simt nevoia…, sunt sufletistă şi depun mult suflet în tot ceea ce fac.

R. Ce te-a făcut, s-au cui se datorează faptul că ai decis să participi la concursul interactiv de frumuseţe ,,Miss Online”?

N. La concursul Miss Online am ajuns doar cu susţinerea unui prieten foarte drag mie! Să nu fi fost el…, nu cred că mai participam la acest concurs.  Aş vrea să-i mulţumesc din suflet pentru încurajare, pentru că datorită lui am ajuns pînă aici! Mi-a fost alături – şi asta e ceea ce contează!

R. Nu ţi s-au întîmplat cazuri să mergi pe stradă, şi să te oprească persoane necunoscute, să îţi zică (… uite te-am văzut ieri pe nişte poze super, eşti frumoasă, sau chestii de acest gen)?

N. 🙂 Dacă sincer, chiar mi s-au întîmplat astfel de lucruri, în acel moment aveam nişte emoţii de nedescris! Foarte multe persoane necunoscute m-au oprit din drum…, chiar şi în acele centre comerciale, atît fete cît şi băieţi! Simţeam că lumea mă priveşte din toate părţile, mă simţeam fericită în acele clipe!

R. Din informaţia pe care o deţin, ai cîştigat o sesiune foto cu un fotograf profesionist. Unde a avut loc sesiunea foto şi cum a decurs aceasta?

N. Da! Am cîştigat o sesiune foto de la fotografa Elena Goroshenko (Goroshka). Sesiunea foto a avut loc la Orheiul Vechi, şi a decurs foarte bine! La sfîrşitul sesiunii, Elena mi-a spus că sînt un model foarte bun şi că i-a plăcut să lucreze cu mine. Desigur am fost foarte încîntată să aud toate astea de la ea! Oricum…, rezultatele sesiunii foto le puteţi vedea la MallDova!

R. Cum ţi s-au părut pozele de la expoziţia din MallDova?

N. Pozele sînt SUPERBE! Cînd am intrat în Mall şi am vazut pozele am rămas surprinsă…, emoţii pozitive de nedescris…, nu mai puteam de fericire. Nu puteam realiza că este real tot ceea ce se întîmpla. De visat…, am visat la asta…, dar realitatea a fost mult mai frumoasă!

R. Frumuseţea este diferită pentru fiecare domnişoară în parte – pentru cineva este sufletească, careva savurează exteriorul, dar este individual. Este o chestie pe care trebuie să o ştii să o speculezi. Cu siguranţă trebuie să o pui în valoare! Cum faci să fii mereu atît de frumoasă?

N. Pentru a fi frumoasă – nu e deajuns să fii frumoasă! Cum fac să fiu frumoasă? Păi mă păstrez! 🙂 Îmi aleg vestimentaţie care mă caracterizează, machiaj simplu, prefer să fiu naturală! Iar acum, în ziua de azi se admiră mai mult frumuseţea naturală, decît cea falsificată şi extravagantă. Nu frecventez saloane de frumuseţe, pentru că nu am nevoie! În rest prefer să fiu ceea ce sunt. Frumuseţea unei domnişoare trebuie să persiste atît în suflet, cît şi în exterior!
Frumuseţea exterioară + Frumuseţea interioară = Femeie ideală.

R. Observ că participi la o mulţime de concursuri de frumuseţe online, la fel pe diferite site-uri am vizualizat numeroase poze cu tine. Nu te-ai gîndit vreodată să faci modeling, sau cel puţin să iai parte la nişte prezentări de modă. Ce te-a oprit să faci acest lucru?

N. Da…, începutul a fost Miss Online. Şi de atunci particip la mai multe concursuri de frumuseţe online. M-am gîndit să fac modeling şi de asemenea chiar visez să iau parte la prezentări de modă. Nu m-a oprit nimeni, doar că încă nimeni nu mi-a propus sa fac acest lucru! Dar dacă mi-ar propune aş fi cea mai fericită şi împlinită! Mă gîndesc în viitor să fac modeling, şi să particip la cît mai multe concursuri, atît timp cît sînt tînără şi am posibilităţi! Visez la asta, şi vreau ca acest vis să devină realitate!

R. Dacă ar fi să le oferi cîteva sfaturi tinerilor, care ar fi acestea?

N. Pot să le spun ca să profite de orice şansă ce li se oferă, pentru că viaţa e una şi noi trebuie s-o trăim în aşa fel încît să nu ne pară rău de nimic din ceea ce facem, chiar dacă greşim uneori, nu trebuie să aplecăm capul în jos, Zîmbetul ne înfrumuseţează viaţa mereu, şi ne face să uităm toate greşelele noastre! Iubiţi şi respectaţi, aveţi încredere în oameni chiar daca nu aveţi, dar totuşi… IUBITI…, pentru că iubirea e cel mai frumos sentiment trăit de o persoană. Ce pot să le mai spun…, fiţi ceea ce sînteţi, şi totul va fi perfect în viaţa voastră!

R. Care sunt calităţile, lucrurile, carcateristicile pe care ai vrea să le vezi schimbate la oameni?

N. Am întîlnit oameni foarte mulţi şi tot odată şi foarte diferiţi! Aş vrea să văd oameni mai mulţi buni decît răi, aş vrea să văd oameni care se ajută unul pe celălalt, care nu mint şi ştiu numai cum să se folosească de cineva. Nu vreau să mai spun nimic de oameni, doar ca să devină mai buni şi mai încrezuţi în ceea ce pot face!

R. Care este cea mai frumoasă amintire a ta? Ce o face atît de specială?

N. Cea mai frumoasă amintire a mea a fost sesiunea foto pentru că chiar a fost ceva special pentru mine. În acea zi eram foarte fericită, a fost ceva ce aşteptam de foarte mult timp.

R. Pe lîngă amintiri, succese şi reuşite, ai avut parte şi de neplăceri, este un lucru firesc. Îmi permit să te întreb care a fost cel mai jenant moment din viaţa ta şi în ce circumstanţe s-a consumat?

N. Nu aş vrea să ating această întrebare…, pot spune doar că am avut foarte multe amintiri neplăcute, dar nu vreau nici să-mi aduc aminte! Încerc să fiu pozitivă în orice situaţie!

R. Eşti preocupată să faci lucrurile aşa cum trebuie sau lucrurile care trebuie?

N. Depinde de lucru…, fac totul ce mi se pare corect! Dacă trebuie – înseamnă că trebuie, mereu încerc să aşez lucrurile în aşa mod încît toţi să rămînă pînă la urmă multumiţi.

R. Care e lucrul pe care l-ai dorit întotdeauna să îl realizezi şi încă nu l-ai realizat? Ce te opreşte? Dar care e lucrul pe care crezi că îl faci mai bine, decît toţi ceilalţi pe care îi cunoşti?

N. Nu vreau să mă laud, dar toţi îmi spun că sunt o fată de invidiat! Fac totul bine, şi asta îmi dă încredere şi mai mare în forţele proprii.

R. Dacă moneda naţională ar fi ,,fericirea”, cît de bogată ai fi?

N. De fericire ce pot să spun, sunt fericită pentru că am o familie superbă, sunt fericită pentru că am oameni în jurul meu care mă iubesc, sunt sănătoasă, şi am aproape tot ce-mi doresc. A fi fericit e ceva realizabil, toţi tindem la ceva mai mult, dar nu ne dăm seama că avem deja totul…, dar nu preţuim. Banii nu aduc fericire…

R. Te consideri o persoană de succes?

N. Da, şi spun asta să audă toţi. La ai mei 20 de ani chiar mă simt o persoană de succes.

R. Dacă ai cîştiga o sumă impunătoare de bani, ai renunţa la ceea ce faci acuma? Dacă da cu ce te vei ocupa şi de ce?

N. Nu aş renunţa pentru nimic în lume…, pentru că totul ce fac la moment, îmi place la nebunie.

R. Unde crezi şi speri că vei ajunge peste cîţiva ani, după ce vei termina studiile?

N. Sper că voi ajunge departe departe departe…………………………… altceva nu vă spun nimic 😛 , ve-ţi vedea şi singuri după un oarecare timp.

Îţi mulţumesc pentru colaborare şi îţi doresc să rămîi mereu frumoasă şi să cîştigi cît mai multe concursuri de frumuseţe, să ai parte de momente frumoase şi să devii o femeie de succes în domeniul turismului, şi de ce nu, să deschizi un lanţ de hoteluri în întreaga republică cît şi peste hotare.

Aş vrea şi eu Radu să îţi mulţumesc  pentru tot, şi sper să ne mai întîlnim cu alte proiecte.  Mi-a făcut plăcere să răspund la toate întrebările. Iar ţie îţi doresc la fel, o viaţă frumoasă, fără piedici, cît mai multe interviuri şi sper să ajungi foarte departe!!!

Sîrbu Eugenia participanta cu nr.2

Salut!

Bună!

R. Pentru început te-aş ruga să te prezinţi şi să îmi povesteşti cîte ceva despre tine, începînd cu primele zile ale vieţii tale şi pînă în prezent.

E. Nume,prenume: Eu

Anul naşterii: Cel mai tînăr an cînd s-au iubit părinţii mei

Profesia: Ostenesc în ocna cuvintelor

Cărţi preferate: Oamenii

Film preferat: Viaţa

Muzica preferată: Marea

R. Cum ai ajuns să studiezi la Academia de Studii Economice din Moldova? Cum este calitatea studiilor în ASEM? De ce totuşi FB?

E. Am aruncat cu zarul şi deja zeii au hotărît unde îmi fac studiile!(citiţi Alchimistul de Paulo Coelho) Circumstanţele m-au îndreptat spre ASEM, întîmplarea sorţii spre facultatea Finanţe si Bănci. Nu regret absolut nimic, deoarece la ASEM am cunoscut nişte oameni absolut minunaţi, inteligenţi, originali si cu simţul umorului bine dezvoltat.

R. Care este pentru tine cea mai importantă şi considerabilă reuşită pînă la momentul actual?

E. Că vorbesc, gîndesc şi actionez aşa cum şi-ar fi dorit dragul meu tată, un om de o integritate si diplomaţie rară.(Dumnezeu să-l ierte…)

R. Cui datorezi succesele tale?

E. Succesele mele le datorez părinţilor, pentru că anume ei mi-au dat viaţă, gene sănătoase şi o educaţie ca la carte, lui Dumnezeu că m-a trimis pe pămînt fără defecte fizice/mentale şi spiritului meu autocritic, care întotdeauna îmi “sugerează”că pot mai mult, şi că trebuie mai mult.

R. Ce înseamnă pentru tine fericirea?

E. Adevărata fericire e în lucrurile mărunte şi nu are nevoie de motive pentru a se manifesta. Ea vine fără motiv, pur şi simplu te trezeşti dimineaţa cu zîmbetul întipărit pe buze, şi în timp ce îţi guşti cafeaua, îţi dai seama cît de norocos eşti, că simţi gustul ei amar, în contrast cu dulceaţa sărutului iubitului/iubitei. Omul este un răsfăţat al sorţii (spre deosebire de vampiri)! Simte. Suferă. Trăieşte cu pasiune. Sîngereaza. Danseaza. Rîde. Iubeşte. Este fericit.

R. Ce apreciezi cel mai mult pe această lume?

E. Bunul simţ şi omenia.

R. Care este cel mai important lucru din viaţa ta şi la ce nu ai renunţa niciodată în viaţă?

E. Înţelepciunea!

R. Cînd a fost prima ta ieşire pe vreo scenă?

E. Închipuiţi-vă şi voi…,o puştoaică de 9 ani, părul auriu ondulat, cele mai alese haine, primele tocuri mai înalte de 2 cm…, ”Casa Cineastilor”! Simţeam că lumea e la picioarele mele, atît de emoţionată şi fericită eram, încît după ce am terminat de cîntat, am luat microfonul cu mine în sală! Ehh…!, amintiri…, oldies, but goldies!

R. Ce te-a determinat să participi la acest concurs de frumuseţe şi inteligenţă ,,Miss ASEM 2010 – Viitoarea femeie de afaceri”? Care a fost scopul tău participînd la acest concurs? Cum ţi s-au părut participantele şi cum crezi a fost obiectivă decizia juriului?

E. Curiozitatea. Am vrut să încerc ceva nou, ceva diferit şi consider că experimentul s-a încheiat cu succes fără „accidente/explozii în laborator”! Am un profund respect pentru toate domnişoarele, care au avut curajul să-mi fie complice, acestui experiment îndrăzneţ!

R. Cum percepi tu frumuseţea şi inteligenţa unei femei? Ce admiri la o femeie?

E. Nu mi-e frică să par un pic demodată, dar după părerea mea femeia trebuie să fie în primul rînd feminină, delicată, seducătoare,carismatică. Prea a îmbrăcat femeia secolului XXI pantaloni, şi o dată cu schimbarea garderobei, şi-a pierdut şi chintesenţa. Cu toate acestea, ingredientul magic este inteligenţa: “O femeie frumoasă, dar lipsită de inteligenţă, nu-i oferă nimic amantului după momentele de voluptate carnală, pe cînd farmecele ei, i le-au putut dărui. O femeie urîtă poate, prin inteligenţa ei, să-l facă pe un bărbat să se îndrăgostească atît de mult de ea, încît să nu-şi dorească nimic altceva…” CASANOVA

R. Ce semnifică pentru tine dragostea? Cum ar arăta bărbatul ideal în viziunea ta?

E. Citez: “Dragostea e întotdeauna răbdătoare şi drăguţă, niciodată nu e geloasă. Nu e lăudăroasă sau încrezută, nu e nepoliticoasă sau egoistă. Nu se apără, dar nici nu se răzbună. Dragostea nu găseşte plăcere în păcatele altora, dar găseşte plăcere în adevăr. Este întotdeauna gata să ierte, să aibă încredere, să spere şi să îndure…” A WALK TO REMEMBER

Bărbatul ideal nu înşeală şi nu loveşte o femeie. Bărbatul ideal iubeşte. Îşi iubeşte femeia pentru că e parte din el şi pentru că va da naştere unor omuleţi, prin a căror vene va curge sînge comun.  O iubeşte atît în rochii provocatoare, zeiţă a seducţiei, cît şi în pijamale, o copilă care caută răsfaţ în braţele protectoare ale iubitului. O iubeşte frumos şi nebuneşte.

R. Ce-ţi lipseşte cel mai mult acuma?

E. Sfaturile şi dragostea de tată.

R. Ce părere ai despre tineretul din ziua de azi? Ce sfaturi le-ai oferi?

E. Tineretul din ziua de azi este altfel, este modern, ceea ce este un lucru firesc. Nu putem sta pe loc, doar progresul este un lucru iminent si relevant. Insă totul are o limită. Sfatul meu pentru toţi tinerii ar fi să aprecieze libertatea, de care au parte şi să se bucure de ea, cum nu au putut-o face părinţii, buneii noştri, dar să nu depăşească limita, altfel asta nu se mai numeşte democraţie, ci dezmăţ.

R. Banii reprezintă simbolul realizării planurilor, împlinirii, succesului. Omul care susţine că nu este interesat de bani, cel puţin, nu este sincer şi se preface, pentru că fără ei în viaţă nu te descurci. Ca viitoare femeie de afaceri ce părere ai despre acest domeniu – banii? Ce importanţă au ei pentru tine? Dacă ar fi să ai o sumă considerabilă de bani, ce ai face cu ei?

E. Risc să par neoriginală, dar eu zic că, deşi banii joacă un rol important în viaţa noastră, ei nu sunt o prioritate. Ei nu aduc fericirea. Da, creează condiţii, dar nu au puterea de a cumpăra foarte multe lucruri, lucruri vitale precum iubirea, sănătatea, respectul,… Personal îmi doresc să am bani şi sunt gata să muncesc, ca să-i fac, fiindcă ei sunt condiţia unui trai decent, unui trai lipsit de griji atît pentru mine, cît şi pentru viitoarea mea familie. Nu aş permite niciodată ca copiii mei să fie lipsiţi de ceva. O să lupt ca o leoaică ca ei să aibă tot ce o să-şi dorească. Dar niciodată n-o să  schimb valorile morale, pe cele materiale şi asta o să-i învăţ şi pe ei.

R. Ai avut vreun vis pe care nu ai reuşit încă să-l realizezi? Dacă da, care e?

E. Visez să-mi deschid propria afacere. Un vis, care a reuşit să-mi fure somnul în multe nopţi, un vis care cu efort, muncă şi perseverenţă, o să devină realitate! 

R. Ce visuri ai pentru viitor, şi unde te vezi peste 10 ani?

E. Peste 10 ani? Prea departe! Eu trăiesc prezentul. Viitorul este imprevizibil şi, nebunul de el, ne face cîteodată aşa nişte surprize… Cert este că pînă atunci mă văd mămică, doar atît! Restul vi-l povestesc pe parcurs!

R. Mulţumesc mult Eugenia pentru timpul acordat şi îţi doresc multă perseverenţă şi tărie de caracter în tot  ceea ce ţi-ai propus, şi în tot ceea ce urmează să faci. Visurile devin realitate, unicul lucru care trebuie să-l facem, este să ne dorim aceasta!

E. Şi eu îţi mulţumesc că ai avut răbdarea să aştepţi răspunsurile mele! Să ştii că te consider un om îndrăzneţ, nesupus, talentat! Îţi urez mult succes în îndeplinirea scopurilor tale!

Băncilă Elena participanta cu nr. 6

Salut Elena!

Bine te-am găsit!

R. Pentru început te-aş ruga să te prezinţi şi să îmi povesteşti cîte ceva despre tine, începînd cu primele zile ale vieţii tale şi pînă în prezent.

E. Mă numesc Elena, sînt studentă în ultimul an la  ASEM, nu îmi place să vorbesc mult despre mine, deoarece de obicei îi las pe cei din jur să  mă laude sau…,  să mă critice, dar voi spune totuşi cîteva lucruri: sînt o persoană care se află mereu într-o metamorfoză continuă. Nu caut să fiu perfectă sau să trăiesc după nişte reguli strict conturate, cred însă că dorinţa de autoperfecţionare chiar te face sa fii mai bună.

R. Cum ai ajuns să studiezi la Academia de Studii Economice din Moldova? Cum este calitatea studiilor în ASEM? De ce totuşi BA?

E. Cu toate că  sînt o fire mai apropiată domeniului uman decît celui real, am hotarît totuşi să studiez economia. Nu pot să zic că îmi pare rău de decizia pe care am luat-o, am acumulat cunoştinţe indispensabile vieţii mele profesionale şi nu în ultimul rînd această specialitate m-a ajutat să mă decid pe ce latură ar trebui să mă axez mai departe în ceea ce priveşte cariera mea. Despre calitatea studiilor ce pot sa zic…, avem profesori buni cu abordări interesante de predare, însă cred că problema constă mai mult în lipsa financiară cu care se confruntă întreg sistemul de învăţămînt din Moldova.

R. Care este pentru tine cea mai importantă şi considerabilă reuşită pînă la momentul actual?

E. Nu pot să zic că am reuşit prea multe lucruri mareţe pînă acum. Cele mai importate planuri pe care le am sînt încă în proces de realizare. Pot să menţionez totuşi că m-am implicat în diverse acţiuni de ordin social, fiind membră a unei organizaţii nonguvernamentale şi am reuşit să public cîteva articole ce ţin de problemele cu care se confruntă tinerii din Moldova.

R. Cui datorezi succesele tale?

E. În mare parte mie însămi, de asemenea mamei mele, care m-a susţinut mereu în ceea ce fac şi mă susţine în continuare.

R. Ce înseamnă pentru tine fericirea?

E. Fericirea este acel lucru, spre care tinde fiecare om.

R. Ce apreciezi cel mai mult pe această lume?

E. Sinceritatea şi dăruirea.

R. Care este cel mai important lucru din viaţa ta şi la ce nu ai renunţa niciodată în viaţă?

E. Cu siguranţă familia.

R. Cînd a fost prima ta ieşire pe vreo scenă?

E. Prima mea ieşire în scenă, a fost la 16 ani, pe cînd dansam în Colectivul de dans Teodor.

R. Ce te-a determinat să participi la acest concurs de frumuseţe  şi inteligenţă ,,Miss ASEM 2010 – Viitoarea femeie de afaceri”? Care a fost scopul tău participînd la acest concurs? Cum ţi s-au părut participantele şi cum crezi a fost obiectivă decizia juriului?

E. Acest concurs a fost o provocare pentru mine, scopul meu fiind cel de a cîştiga, ceea ce e un lucru firesc pentru orice participantă cred! Sinceră să fiu, de la bun început, doar pe citeva fete le consideram potenţiale concurente, cu toate că aş vrea să menţionez că toate fetele sînt nişte învingătoare, că au avut tăria şi curajul de a participa la acest concurs. Despre concurs în general pot să zic următoarele: am mai fost şi la alte concursuri şi facînd comparaţie vizavi de jurizare pot spune că Miss ASEM este un concurs unde nu se ţine neapărat cont de anumite criterii sau standarde strict stabilite, este un concurs pentru amatori dacă putem să-i zicem aşa,  de aceia nu este cazul să vorbim de obiectivitate maximă. Oricum Maria a fost bravo şi chiar mi-a plăcut cum s-a prezentat.

R. Cum percepi tu frumuseţea şi inteligenţa unei femei? Ce admiri la o femeie?

E. Frumuseţea este un dar al naturii, însa pe lînga acesta, o femeie trebuie să aibă destulă inteligenţă pentru a o valorifica.

R. Ce semnifică pentru tine dragostea? Cum ar arăta bărbatul ideal în viziunea ta?

E. Dragostea este cel mai de preţ lucru de pe acest pămînt şi cred că nefericit este acela, ce nu a simţit-o niciodată. Bărbatul ideal pentru mine, este acea persoană care în prezent este alături de mine şi care mă susţine în tot ceea ce fac. Cred că asta este adevărata valoare a unei relaţii frumoase.

R. Ce-ţi lipseşte cel mai mult acuma?

E. Aş dori să am un pic mai multă voinţă.

R. Ce părere ai despre tineretul din ziua de azi? Ce sfaturi le-ai oferi?

E. Ceea ce detest este faptul că unii tineri care nu se implică în nimic şi nu realizează nimic în societatea în care trăiesc, nu fac altceva, decît să vină cu critici şi comentarii urîte la adresa celora care încearcă să facă ceva. I-aş sfătui să fie mai înţelepţi, să nu mai fie atît de răutăcioşi şi nepăsători, faţă de tot cei înconjoară. (Nu vorbesc despre toţi tinerii, ci doar despre categoria pe care am menţionat-o.)

R. Banii reprezintă simbolul realizării planurilor, împlinirii, succesului. Omul care susţine că nu este interesat de bani, cel puţin, nu este sincer şi se preface, pentru că fără ei în viaţă nu te descurci. Ca viitoare femeie de afaceri ce părere ai despre acest domeniu – banii? Ce importanţă au ei pentru tine? Dacă ar fi să ai o sumă considerabilă de bani, ce ai face cu ei?

E. În secolul în care trăim banii au un rol primordial şi eu ca viitor economist nu pot să neg acest lucru. Totuşi cred că niciodată nu trebuie să sacrificăm valorile morale în favoarea celor materiale. Dacă aş avea o sumă mare de bani, i-aş investi în creşterea mea profesională.

R. Ai avut vreun vis pe care nu ai reuşit încă să-l realizezi? Dacă da, care e?

E. După cum am mai spus visurile mele sînt în proces de realizare, şi pîna ce am doar rezultate pozitive.

R. Ce visuri ai pentru viitor şi unde te vezi peste 10 ani?

E. Hmmm…! Peste 10 ani, e greu să spun acum, însă  dacă totul va fi aşa cum preconizez eu, atunci cu siguranţă veţi afla şi voi ! 🙂

R. Cu siguranţă va fi aşa cum îţi doreşti. Îţi mulţumesc mult pentru colaborare şi îţi doresc mult succes în continuare în tot ceea ce îţi propui sa faci.

E. Şi eu îţi mulţumesc mult pentru atenţie.

Muntean Dana participanta cu nr. 8

Salut Dana!

Salut.

R. Pentru început te-aş ruga să te prezinţi şi să îmi povesteşti cîte ceva despre tine, începînd cu primele zile ale vieţii tale şi pînă în prezent.

D. Sunt Dana Muntean, o studentă care aspiră spre perfecţiune şi care nu se mulţumeşte cu ceea ce a obţinut deja.

R. Cum ai ajuns să studiezi la Academia de Studii Economice din Moldova? Cum este calitatea studiilor în ASEM? De ce totuşi REI?

D. Pare banal…, dar întotdeauna mi-am dorit sa învăţ la ASEM. Ca şi majoritatea studenţilor care nu ştiau exact ce vor sa aleagă, am decis să aleg REI-ul, care mi s-a părut cea mai prestigioasă şi potrivită facultate pentru aspiraţiile mele.

R. Care este pentru tine cea mai importantă şi considerabilă reuşită pînă la momentul actual?

D. Mă bucur că am devenit unul dintre coordonatorii Clubului de Discuţii Economice ASEM, care se bucură de succes, că am reuşit să scot la lumina tiparului două ediţii ale ziarului facultăţii mele, “REI Action”. Mă mîndresc cu faptul că am reuşit să obţin un job bun, part-time fără relaţii şi cumătrism.

R. Cui datorezi succesele tale?

D. În mare parte, mie însămi.

R. Ce înseamnă pentru tine fericirea?

D. Scopul vieţii mele!

R. Ce apreciezi cel mai mult pe această lume?

D. Complexitatea şi diversitatea relaţiilor interumane.

R. Care este cel mai important lucru din viaţa ta şi la ce nu ai renunţa niciodată în viaţă?

D. Desigur că familia este ceea la ce nu aş renunţa niciodată în viaţa mea.

R. După cîte cunosc eu te pasionează modelingul? De cît timp ai acest hobby? Participi des la prezentări de modă? Activezi ca model la vreo agenţie de modeling sau o faci doar în timpul liber şi din plăcere?
D. E un hobby care este plătit :D, nimic mai mult. Din păcate, nu prea am timp pentru el, întrucât am activităţi mult mai importante.

R. Dacă nu ai fi făcut modeling, ce te-ar fi preocupat?
D. Cel mai probabil actoria, retorica, orice care să mă captiveze.

R. Cînd a fost prima ta ieşire pe scenă ca model?
D. La 14 ani, am prezentat compania franceză Loreal.

R. Ce te-a determinat să participi la acest concurs de frumuseţe şi inteligenţă ,,Miss ASEM 2010 – Viitoarea femeie de afaceri”? Care a fost scopul tău participînd la acest concurs? Cum ţi s-au părut participantele şi cum crezi a fost obiectivă decizia juriului?

D. M-a determinat să particip genericul acestuia:  “Viitoarea femeie de afaceri”. Scopul l-am enunţat în prezentarea mea: “Eu am venit aici să cîştig titlul de Miss ASEM 2010!” 😀 Cred că pe juriu l-a cam speriat încrederea mea în mine. Sincer, doar pe cîteva participante le vedeam ca potenţiale concurente, doar că decizia juriului a fost o surpriză pentru mulţi dintre noi. Gusturile nu se discută, de aceea nu ştiu dacă putem vorbi despre obiectivitate.

R. Cum percepi tu frumuseţea şi inteligenţa unei femei? Ce admiri la o femeie?

D. Apreciez cel mai mult enigma unei femei…

R. Ce semnifică pentru tine dragostea? Cum ar arăta bărbatul ideal în viziunea ta?

D. Dragostea nu se explică, ea se trăieşte. Nu ştiu dacă există pe această planetă vreun bărbat sau femeie ideal/ă. Bărbatul ideal pentru mine…, este acela care mă va iubi şi pe care-l voi iubi mereu 🙂 restul sunt doar nişte detalii…

R. Ce-ţi lipseşte cel mai mult acuma?

D. Cu siguranţă timp.

R. Ce părere ai despre tineretul din ziua de azi? Ce sfaturi le-ai oferi?

D. E cam absent din viaţa civică, preferă să-şi petreacă timpul mai mult pe distracţii. I-aş sfătui să se implice cît mai mult în diverse activităţi, să nu se limiteze doar la universitate, să investească în potenţialul lor uman, care este cea mai de preţ investiţie.

R. Banii reprezintă simbolul realizării planurilor, împlinirii, succesului. Omul care susţine că nu este interest de bani, cel puţin, nu este sincer şi se preface, pentru că fără ei în viaţă nu te descurci. Ca viitoare femeie de afaceri ce părere ai despre acest domeniu – banii? Ce importanţă au ei pentru tine? Dacă ar fi să ai o sumă considerabilă de bani, ce ai face cu ei?

D. Da, nu neg rolul lor, dar nici nu vreau sa devin sclava lor.
I-aş investi în propria mea afacere, deja am ideea, mi-a mai rămas să acumulez  experienţa necesară şi bani.

R. Ai avut vreun vis pe care nu ai reuşit încă să-l realizezi? Dacă da, care e?

D. Deocamdată visele mele se realizează. 🙂 Eu cred că aceasta se datorează faptului că „Atunci cînd îţi doreşti ceva cu adevărat, tot universul conspiră la realizarea visului tău”. (Paulo Coelho)

R. Ce visuri ai pentru viitor, şi unde te vezi peste 10 ani?

D. 10 ani…, ţinînd cont de planurile mele care mereu se schimbă, mă văd … Veţi afla cu toţii unde 😉 Promit!

R. Îţi mulţumesc mult Dana pentru receptivitate şi îţi doresc ca în cel mai scurt timp să-ţi iniţiezi propria afacere, şi să ne reîntîlnim peste 10 ani cu noi realizări.

D. Îţi mulţumesc şi eu mult, Radu, pentru atenţie. Sunt sigură  că în viitorul apropiat vom încheia contracte de milioane.

Grîu-Panţureac Mariana participanta cu nr. 7

Salut Mariana!

Salut!

R. Pentru început te-aş ruga să te prezinţi şi să îmi povesteşti cîte ceva despre tine, începînd cu primele zile ale vieţii tale  şi pînă în prezent.

M. Numele meu este Grâu-Panţureac Mariana, sunt nascută pe 30 noiembrie 1987 în Chişinău. Ceea ce sunt astăzi îi datorez mamei mele, care este cea mai minunată femeie din lume! M-a învăţat să fiu creativă, să am rabdare cu cei din jur, să iubesc oamenii şi să fiu o persoană optimistă. Şi asta mă ajută să trec peste toate cu zâmbetul pe buze chiar şi atunci când lucrurile nu sunt aşa roz precum aş fi sperat. Încerc să mă feresc de persoanele negativiste şi să fiu  mereu în preajma persoanelor care gândesc pozitiv. Nu-mi place să pierd timpul aiurea, mai tot timpul lucrez la împlinirea visului meu, şi  anume să am o carieră de succes în domeniul jurisprudenţei.

R. Cum ai ajuns să studiezi la Academia de Studii Economice din Moldova? Cum este calitatea studiilor în ASEM? De ce totuşi EGD?

M. Mereu mi-am dorit să-mi fac studiile la Drept. Am optat pentru Facultatea EGD, Specialitatea Drept, de la ASEM. Mulţi sunt de părerea că la ASEM nu poţi face studii în domeniul dreptului, fiind o instituţie de profil economic. Eu însă, sunt de părerea că un jurist trebuie să cunoască şi economie pentru a-şi lărgi  orizontul de cunoaştere şi pentru a avea o gîndire analitică. Cred că este foarte bine pentru un jurist să cunoască cît mai multe domenii, deoarece el acordă servicii juridice în toate domeniile, mai ales că ducem lipsă de jurişti care ar avea cunoştinţe în economie. Cred că o alegere mai bună pentru mine nu exista la moment şi după patru ani de studii am rămas de aceeaşi părere.

R. Care este pentru tine cea mai importantă şi considerabilă reuşită pînă la momentul actual?

M. Eu mă consider o persoană împlinită. La cei 22 de ani absolvesc o facultate pe care o ador, am reuşit să-mi întemeiez o familie şi să-mi fac prieteni care mă susţin mereu.

R. Cui datorezi succesele tale?

M. Succesele mele le datorez părinţilor mei de la care am moştenit ambiţia de a fi cea mai bună, şi desigur soţului meu care mereu îmi este alături!

R. Ce înseamnă pentru tine fericirea?

M. Sunt fericită că trăiesc, sunt fericită că iubesc, sunt fericită că zâmbesc şi sunt fericită că sunt apreciată de cei din jur pentru ceea ce sunt…Secretul fericirii e de a rămâne mereu optimist, de a trăi toate stările sufleteşti impuse de viaţă şi de a te bucura de ele.

R. Ce apreciezi cel mai mult pe această lume?

M. Integritatea, onestitatea şi respectul, sunt valorile care le apreciez cel mai mult şi pe care mă aştept să le găsesc şi la ceilalţi.

R. Care este cel mai important lucru din viaţa ta şi la ce nu ai renunţa niciodată în viaţă?

M. Cea mai importantă în viaţa mea este familia, la ea n-aş putea renunţa niciodată.

R. Cînd a fost prima ta ieşire pe vreo scenă?

M. Am o pasiune specială pentru dans, pe care-l practic din copilărie. Prima mea ieşire pe scenă a fost la vîrsta de 10 ani. De-atunci am îndrăgit scena şi energia care vine de la spectatori cînd oferi un specatacol pe măsură.

R. Ce te-a determinat să participi la acest concurs de frumuseţe şi inteligenţă ,,Miss ASEM 2010 – Viitoarea femeie de afaceri”? Care a fost scopul tău participînd la acest concurs? Cum ţi s-au părut participantele şi cum crezi a fost obiectivă decizia juriului?

M. Miss ASEM a fost o provocare pentru mine. Cred că acest concurs oferă posibilitatea participantelor să-şi pună în valoare talentul şi inteligenţa. Toate participantele au fost BRAVO, cineva însă a avut mai mult noroc.

R. Cum percepi tu frumuseţea şi inteligenţa unei femei? Ce admiri la o femeie?

M. Frumuseţea intelectuală nu înseamnă a şti multe, ci a şti ceea ce trebuie; frumuseţea sentimentală nu stă în violenţa pasiunilor, ci în naturaleţea lor; frumuseţea plastică nu se află în perfecţiunea exterioară după tipuri sculpturale, ci în concordanţa formelor cu purtarea; toate acestea constituie viaţa proprie a unei femei. Angel Ganivet.

R. Ce semnifică pentru tine dragostea? Cum ar arăta bărbatul ideal în viziunea ta?

M. Dragostea e viaţa însăşi, trăieşte-o! Bărbatul ideal pentru mine este soţul meu!

R. Ce-ţi lipseşte cel mai mult acuma?

M. La moment sunt foarte fericită şi nu-mi lipseşte nimic. Am o familie frumoasă, un soţ extraordinar, prieteni minunaţi,  absolvesc o facultate care-mi place enorm – toate acestea mă fac să mă simt împlinită.

R. Ce părere ai despre tineretul din ziua de azi? Ce sfaturi le-ai oferi?

M. Fiecare generaţie are caracteristicile, avantajele şi dezavantajele ei, în funcţie de epoca la care se raportează. Tinerii de astăzi sunt liberi şi nu cunosc constrângerile, frustrările şi complexele de care erau marcaţi tinerii  înainte. Sfatul meu este să ştie cum să se folosească constructiv de toate oportunităţile care le oferă viaţa.

R. Banii reprezintă simbolul realizării planurilor, împlinirii, succesului. Omul care susţine că nu este interesat de bani, cel puţin, nu este sincer şi se preface, pentru că fără ei în viaţă nu te descurci. Ca viitoare femeie de afaceri ce părere ai despre acest domeniu – banii? Ce importanţă au ei pentru tine? Dacă ar fi să ai o sumă considerabilă de bani, ce ai face cu ei?

M. Deşi cu toţii vorbim, în fiecare zi, despre bani, este greu de afirmat faptul ca aceştia sunt cei care dau sens vieţii. Cu siguranţă, banii pot oferi putere, prestigiu şi lux, fără aceştia neexistând posibilitatea unei vieţi decente, dar cu siguranţă nu se poate spune că banii aduc în totalitate fericirea. Aşa cum a afirmat „Izaak Walton”, sănătatea este un dar pe care banii nu-l pot cumpăra. De asemenea, nici dragostea şi nici fericirea personală nu pot fi asigurate de bogaţie; faptul că cineva trăieşte în lux nu înseamnă neapărat că este o persoană care duce o viaţă perfectă. Dacă aş avea o sumă mare de bani aş construi un azil pentru bătrâni şi unul pentru copii. De asemenea aş construi un adăpost pentru cânii vagabonzi, este visul meu din copilărie. Adică aş încerca să contribui cumva ca această lume să fie puţin mai bună şi pentru cei care au nevoie de ajutor!

R. Ai avut vreun vis pe care nu ai reuşit încă să-l realizezi? Dacă da, care e?

M. Vreau să merg la Paris. Soţul mi-a promis că vara această îmi va realiza visul!

R. Ce visuri ai pentru viitor, şi unde te vezi peste 10 ani?

M. Visul meu este să înfiinţez un birou notarial. Peste 10 ani mă văd o femeie fericită şi cu o carieră de succes!!!

R. Îţi mulţumesc mult şi îţi doresc să ai parte de mult succes în tot ceea ce ţi-ai propus să faci!

M. Vreau să-ţi mulţumesc pentru atenţia acordată, de asemenea ţin să-ţi spun că întrebările propuse de tine mi s-au părut destul de interesante!


Miss ASEM 2010

Cu siguranţă cel mai aşteptat moment al lunii mai, pentru mulţi dintre studenţii şi susţinătorii participantelor a fost Miss ASEM 2010, concursul celor mai deştepte, frumoase, perseverente şi inteligente domnişoare din ASEM, chipurile viitoarele femei de afaceri, concurs organizat de senat sub patronajul rectorului ASEM, sponsori şi parteneri.

Probabil şi vor deveni femei de afaceri, însă cu siguranţă mai puţin de jumătate din ele nici nu au idee ce înseamnă asta…

Totul începea destul de frumos şi mă aşteptam la o seară de neuitat, dar uite că nu a fost deloc aşa, cum mi-aş fi închipuit odată ce mă pornisem la concursul Miss ASEM 2010, care mai mult în unele momente semăna a TVC ASEM, dar nu-i pe asta, oricum juriul a fost influenţat de mulţi factori şi a apreciat cu totul altceva decît ceea ce ar fi trebuit să aprecieze, cine nu e de acord are tot dreptul să mă contrazică, eu însă părerea mea nu mi-o schimb.

Sala a fost cea care a dat de gol cel mai mult acest concurs şi a creat multe impresii negative celor care au venit din înafară, cei invitaţi de participante…, mai ales cei care au stat la balcon, dar să sperăm că vor înţelege ASEM-ul doar e criză şi nu avem bani, aşa susţin mereu cei mai mari… dar fie îi credem cum altfel… Desigur că avea să arate cu mult mai bine dacă se organiza undeva într-o sală mai deosebită. Nu că aş fi critic şi că nu mi-ar plăcea aula ASEM-ului ,,nu din contra e o sală oki, însă nu pentru aşa manifestări…” (şi ca să fac o paranteză despre sală, îmi era ruşine că a ajuns echipa de filmare de la jurnaltv sau de unde mai erau să filmeze păianjenii de pe pereţi, oare nu putea să fie pregătită sala cum se cuvine).

Am spus prea multe deja despre sală, aşa că trec şi la faza concursului… Show baletul Tete-a-Tete a deschis seara cu dansuri ceva de genul flamenco (dacă greşesc rog să mă corectaţi), apoi cuvînt de felicitare a avut ministrul adjunct, aşa s-a prezentat doamna Loretta Hrandabura, care de fapt e viceministru, dar nu ministru adjunct al Educaţiei RM, dar nu-i pe asta, care a dorit fetelor să devină femei încununate de succes şi să rămîna mereu aşa frumoase şi deosebite. La fel şi rectorul ASEM, domnul Grigore Belostecinic a felicitat fetele că au ajuns să participe la acest concurs de frumuseţe, inteligenţă şi le-a dorit să rămînă mereu frumoase şi să aibă succes în tot ceea ce vor face.

Concursul a început cu prezentarea paticipantelor, care de fapt nu prea a semănat în unele momente a prezentare, dar a laudă în fine poate sunt prea critic, dar cam aşa a fost. Unele mai modeste altele mai mîndre, dar ştim noi cum e să fii pe scenă şi să mai ai dreptul să zici vorbe frumoase despre tine. Ei a fost oki, s-au remarcat cîteva prin simplitate şi desigur care mi-au plăcut mie în general(Dana Muntean nr.8, Sîrbu Eugenia nr.2 şi Maria Şveţ nr.3). Multe dintre ele s-au cam încîlcit în cuvinte, dar aşa e cînd înveţi pe de rost totul de acasă, uiţi practic tot ce ai memorat, mai ales şi stresul îşi face efectul şi nu poţi ieşi în scenă să vorbeşti liber, îmi închipui să le rogi peste o zi să se mai prezinte odată, precis că au şi uitat totul. Oare e chiar atît de greu să ieşi pe o scenă şi să povesteşti despre tine în termeni mai simpli şi nu atît de pompoşi, detest pompozitatea oamenilor.

După prezentare sala a fost ,,încălzită» de către fetele din trupa Confetti, nişte puştoaice de vreo 16-17 ani, care au cîntat play back, în fine măcar au bucurat băieţii cu defilările lor de doi bani şi mai ales cu rochiţele prea scurte…, dar a fost bine la mulţi le-a plăcut.

Proba a doua a constat în prezentarea unei companii, adică a unuia din cei 10 sponsori care au ajutat la organizarea acestui eveniment marcant (Wild Travel, Faberlik, Brio, Ravetti, Revista Mireasa, Salon Royal VIP, Solarium Studios Sun Kiss, Holy Land, Combinatul de Panificaţie Franzeluţa şi Şcoala de fotografi Roman Rîbaliov). Le-am scris în ordinea prezentării lor de către participante pe scenă. De fapt fetele au fost puse la grea încercare, dar s-au descurcat, pe unde şchiopătînd, pe unde mai bine, dar în medie s-a adeverit faptul că învaţă la economie şi au idee de marketing, şi toate astea au demonstrat că işi doresc să devină viitoare femei de afaceri. Una doar nu mi-a plăcut, multe din domnişoare, au citit de pe foaie sau de pe slide show, vouă v-a plăcut?

Cîntăreţul Radu Zgardan a bucurat şi el publicul după a doua probă cu cîteva piese, părea să fi fost live, însă mă tem să nu mă fi înşelat crezînd că aşa a fost…

Proba a treia Glamour, Succes şi Carieră, urma să fie una cea mai interesantă…, dar, dar şi iar dar şi un mare semn de întrebare. Cu tot respectul pentru organizatori, dar oare nu se putea de specificat la a treia probă, o probă fixă, ca participantele să nu facă fiecare ce i-ar fi venit prin cap, care a dansat, care a cîntat, care nuştiu ce a arătat…, faza participantei cu numărul 9 a fost cea mai prostească, ce are TVC cu Miss ASEM, concurs de inteligenţă chipurile. A fost oki domnişoara Maranduc Xenia nr. 10, demonstrînd abilităţi în domeniul gimnasticii artistice…foarte frumos bravo, însă nu mi-a plăcut cînd a firmat că că e mulţilateral dezvoltată eu înţeleg că e rusoaică, dar ar fi trebuit măcar să se înveţe să vorbească, dacă a decis să participe la aşa concurs! Cea mai tare fază a fost cînd domnişoara Vătavu Nadejda nr. 5 a afirmat că o femeie de afaceri trebuie să fie precum şamponul 2 in1, adică să fie şi gospodină şi afaceristă, m-a făcut să mă ţin de burtă de atîta rîs…şi dacă serios puteai să te rostogoleşti de atîta rîs de unele domnişoare.

Tatiana Spînu a fost cea care a încins spiritele în sală după proba a treia. O blondă chipurile frumoasă, după cum o prezentase prezentatorul, eu dacă cinstit nu am văzut nimic bun, pe lîngă toate a cîntat play back şi cel mai interesant nici nu putea să se mişte pe scenă, parcă era un robot. Hahaha avea să uit faza cînd a început să felicite domnişoarele participante, parcă-şi înghiţise limba ,,nuştiu cum fac economia, dar dar dar …”

Într-un final am asistat la o prezentare de modă (rochii de mireasă oferite de Royal VIP Salon), adică după cum am înţeles eu asta fusese ultima probă. A fost ceva interesant, frumos, însă încă odată prin această defilare am înţeles felul personalităţilor domnişoarelor participante, şi mai ales a moldovencelor care la cît de sărace nu ar fi, ar da totul pentru o rochie de nuntă cît mai originală. Explic ce am avut învedere, fiecare participantă şi-a ales singură rochia, cred că asta spune multe, cea mai deosebită a fost participanta Dana Muntean nr.8, care şi-a ales o rochie simplă, aceasta demonstrînd simplitatea şi fineţea ei. Pot să mai remarc că şi domnişoara cu nr. 2 Sîrbu Eugenia a avut o rochie deosebită, restul aşa prea pompoase.

Cu această defilare se terminase şi concursul de aseară. În timp cît juriul lua decizia cine avea să cîştige în final, am avut ocazia să îi ascultăm pe cei din formaţia AKORD, băieţii au cam întîrziat un pic, dar se iartă…, mi-au plăcut cum au cîntat.

Şi totuşi momentul culminant al serii nu a întîrziat să apară, rezultatele finalei. Rezultatele au fost anunţate de către Grigore Belostecinic rectorul ASEM şi cîştigătoarea MISS ASEM 2009 Olga Odemciuc, care desigur au şi felicitat fetele cu aceste titluri. Nu pot să nu menţionez faptul, că eu să fi fost în locul Olgăi nici nu ieşeam pe scenă, îmi este ruşine că trăiesc într-o ţară în care nu putem fi stăpîni pe limba noastră. Dragă Olga du-te dragă şi învaţă limba română, iar dacă nu ai plăcerea să o faci mai bine caută-ţi de treabă, chiar dacă sunt o persoană democrată o să susţin că limba rusă nu are ce căuta mai ales la un aşa concurs care s-a desfăşurat în lima română să îţi fie ruşine…, oare nu ai putut să feliciţi fetele în română…, cîteva cuvinte… dragă Olga. La naiba!

În urma jurizării cîştigătoarea MISS Simpatia Publicului a fost desemnată Tcaci Ecaterina nr.9, iar titlul de MISS ASEM 2010 a fost cîştigat de Maria Şveţ nr. 3.

Participantele au primit flori, cadouri din partea ASEM, seturi de lengerie intimă, o ţinută elegantă din partea celor de la atelierul de creaţie şi produse de vestimentaţie Brio (apropo doar fuste să vă fie ruşine Brio), o coafură, un machiaj, abonamente la solariu, cîte o revistă Mireasa, rochia de seară de la Royal VIP Salon şi cîte o tortă din partea celor de la ,,Franzeluţa”. Cîştigătoarea a mai primit cadou un cupon în valoare de 500 de euro din partea celor de la Royal VIP Salon pentru cumpărături în interiorul acestui salon, şi o sesiune foto, probabil cu unul din discipolii şcolii de fotografi Roman Rîbaliov. Ah! avea să uit şi următoarea revistă Mireasa va avea pe interfaţă poza cîştigătoarei MISS ASEM 2010. Şi nu în ultimul rînd cîştigătoarea acestui concurs este aşteptată marţi dimineaţa la televiziunea naţională Moldova 1, cred eu pentru un interviu.

În fine eu am vrut să cîştige altcineva…

Dragă Dănuţa cu siguranţă pe lîngă un foarte bun şi desăvîrşit model, vei deveni şi o adevărată femeie de afaceri, cu succese remarcabile în viaţă… Rămîi mereu atît de deosebită, simplă şi adorabilă. Ţinută scenică cea mai bună! Bravo! Ai toată susţinerea şi respectul meu.

P.S. Aveţi grijă dragi organizatori ca pe viitor să nu mai călcaţi în strachini, că organizarea chiar a fost una, aşa la nivel mediu …, mai ales că acest concurs trebuia să aibă loc în martie. Cel mai mult a deranjat semnalizarea incendiară, pornită în urma fumului din sală, asta chiar m-a scos din sărite. Desigur că şi sonorizarea, mi-a cam astupat urechile, şi acum parcă merge trenul prin capul meu.

Şi apropo oare chiar a trebuit să facă prezentatorul atîta publicitate stupidă pentru sponsori, care de fapt, dacă erau adevăraţi sponsori ajutau organizatorii să organizeze acest eveniment la un nivel cu mult mai înalt decît ne-am fi aşteptat. Numai găsea un moment liber şi aş îi citea şi îi prezenta. Cu tot respectul prezentatorului, ştiu că asta ţi-a fost funcţia pentru seara de ieri, oricum ai fost bravo, te-ai decurcat de minune.

Oricum chiar dacă sunt critic la adresa voastră vă felicit pentru ceea ce aţi făcut… sunteţi Bravo… :D, aşa că dragă Nataliţa ai tot respectul pentru munca depusă, chiar dacă mai sunt lacune, însă ştiu că nu este în puterea ta să organizezi totul la cel mai înalt nivel…

Pozele după spusele celor din grupul de organizatori vor apărea în 2-3 săptămîni, ca de obicei la moldoveni…, dar o să mă strădui să iau legătura eu personal cu cineva ca să îmi ofere cîteva poze…, promit să revin.

TVC ASEM

Astăzi 22 aprilie 2010, s-a desfăşurat TVC ASEM în incinta Palatului Sindicatelor, TVC la care au participat echipele facultăţilor ASEM:

Echipa campioană din anul 2009 RECREAŢIE – facultatea Relaţii Economice Internaţionale;
Echipa SMILE – facultatea Finanţe de altfel şi favorita mea…;
Echipa EXPRESS – facultatea Economie Generală şi Drept;
Echipa USB – facultatea Cibernetică Statistică şi Informatică Economică;
Echipa TORBA – facultatea Business şi Administrarea afacerilor şi
din păcate facultatea Contabilitate nu a participat nici nuştiu de ce şi de fapt dacă cinstit, nici nu mă prea interesează…  fiindcă, fiindcă, fiindcă…, mai bine tac ca nu cumva să fiu iarăşi pîrît de cei care de obicei o fac cînd critic pe cineva din mai marii facultăţii… fiindcă mereu am fost o persoană care a încurcat  la mulţi actuali din conducerea acestei facultăţi. De aia şi studenţii acestei facultăţi nu acordă nici o atenţie activităţilor ce se desfăşoară, fiindcă mereu ceea ce fac nu e bine. Gata tac… să trec totuşi la subiectul principal al acestui post.

Mda… TVC, numai acest cuvînt cît spune, dar totuşi nu a fost ceea ce m-aş fi aşteptat de îndată ce am intrat in sală. Mă gîndeam că o să asist la un show de zile mari, un TVC cu mult haz şi cu multe glume de bun gust… Totuşi mai avem mult de lucrat la capitolul glumă şi în general la ceea ce înseamnă o echipă de TVC şi o sincronizare între membrii unei astfel de echipe. Dar nu-i pe asta a fost cît de cît bine, am rîs cu multă poftă la unele glume care mai bune, care mai puţin bune…

M-am aşteptat totuşi să se facă cît mai multe glume pe seama celor care ne predau, care chipurile ne îndrumă în viaţă, dar de fapt… Umorul abordat a fost bun,  însă uneori s-a cam făcut  abuz de unele glume de prost gust, de rusisme, s-a făcut propagandă fumatului şi alcoolului şi aluzie la sex,  în rest a fost bine!

Un astfel de eveniment ar trebui să demonstreze inteligenţa, să cultive diferite valori şi să impresioneze prin lucruri şi umor decent. Păcat este că tinerii nu realizează acest lucru, nici măcar juriul care chipurile este unul competent şi alcătuit din oameni cît de cît cu scaun la cap. Dar, dar, dar … mai încape loc de critică, dar mai bine o las pentru alţii.

Am susţinut după cum am zis şi mai sus echipa mea preferată, cei de la SMILE, au fost bravo băieţii, iar participanta Maria care a făcut şi ea parte din echipă, a fost cea care a ştiut cum să menţină echipa la cel mai înalt nivel, a fost unica care s-a comportat cel mai liber pe scenă. Cred şi spun ferm şi că au fost bravo că au fost cea mai unită echipă, cea mai bine organizată şi cea care m-a făcut să simt gustul bunelor glume făcute cu mult haz…

Echipa EXPRESS a fost şi ea foarte bravo, un pic mai puţină sincronizare între membri, dar a fost ok. Mi-a plăcut foarte mult dansul oriental al participantei Alina

Echipa USB, a impresionat la glumele de la a doua probă, după mine trebuiau să o cîştige, dar cum altfel dacă nu, desigur că a cîştigat-o RECREAŢIE.

Ceilalţi au fost aşa lights, cei de la RECREAŢIE, chiar dacă au luat primul loc, nu mi-au plăcut deloc, nu m-au impresionat practic cu nimic nou… Şi dacă să vorbim serios toţi cei prezenţi în sală, care au mai fost ca susţinători şi la alte ediţii ale TVC, ştiau din start că echipa RECREAŢIE va cîştiga, asta o zisesem şi eu la început şi aşa şi s-a întîmplat…, dar nu-i pe asta sănătate să fie şi cît mai multe glume interesante la următoarele ediţii ale TVC-ului…

Bravo oricum!!!