Totalizare 2011!!!

Ianuarie a fost cea mai încărcată lună din anul 2011, cu o mulţime de sărbători, Anul Nou, Crăciunul pe stil vechi, ziua Tatei, şi desigur luna nu putea să se încheie fără ziua mea. Am împlinit 21 de ani, vârstă la care putem spune că viaţa a început să scrie o nouă filă în cartea ei…

În februarie s-a început ultimul semestru de la facultate (licenţa, dar de fapt cine ştie poate nu a fost ultimul? La moment  îmi doresc nespus de mult să mai fac odată licenţa la specialitatea Psihologie)… 3 săptămâni au trecut repede, nici nu am reuşit să observ când au zburat şi deja intram iarăşi în sesiune. Au trecut şi ultimele examene foarte repede, am răsuflat uşurat atunci, dar urmau alte examene cele de stat pe care le aşteptam să vină…

Martie şi Aprilie au trecut, aş putea spune fără nici-o însemnare foarte semnificativă! În  aceste două luni mi-am desfăşurat practica de licenţă, am acumulat o oarecare experienţă în domeniu, mi-am pregătit teza de licenţă.

În luna mai am susţinut examenele de stat, examene care toată lumea ştie cum se susţin mai ales la ASEM (cea mai prestigioasă universitate din Republica Moldova, aha pe naiba, după ce am învăţat un semestru la Academia de Administrare Publică de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova, ASEM e … cred că nu trebuie să scriu pe lung, cine cunoaşte mă va înţelege perfect).

Începutul celui mai frumos eveniment din acest an, cât şi din viaţa mea urma să se întâmple la sfârşitul lui mai, pe 30 mai mi se pare, când la evenimentul ,,Miss Universitate 2011” desfăşurat la Casa Sărbătorii, eu stând în VIP, am fost observat de o domnişoară care mai târziu urma să-mi devină parteneră de viaţă.

Astfel în luna iunie am susţinut teza de licenţă, la care am fost apreciat cu nota 5, fiind învinuit că aş fi cumpărat teza (care de fapt era scrisă de mine) şi primisem această notă, fiindcă refuzasem să le plătesc profilor cum făcuse ceilalţi (unii desigur), plătiseră de la 300 euro în sus pentru susţinere tezei de licenţă (cunosc cazuri reale). Tot atunci am avut o ceartă foarte semnificativă cu decanul facultăţii Contabilitate de la ASEM, discuţie care am înregistrat-o şi i-am spus celei din urma acest lucru şi a început să plângă…, am avut certuri şi cu fostul decan, cu prorectorul pe activitate didactică frecvenţă redusă care m-au făcut de nimic, peste câteva zile am fost telefonat de către anticamera rectorului ASEM şi am fost chemat la covor, clar lucru că am refuzat să merg fiindcă nu aveam nici-o vină. Chemarea rectorului a venit în urma faptului că i-am avertizat că dacă nu-şi cer scuze publice şi nu-mi măresc nota, îi voi acţiona în judecată, şi voi scrie articole în unul din ziarele Adevărul sau TIMPUL. Astfel după multe certuri, după multe sunete primite de la diferite persoane pe care nu le cunosc şi care mă avertizau că nu-mi voi lua diploma, într-un final mi-am luat diploma de licenţă!!! Am făcut cruce ASEM-ului şi mi-am promis să nu mă mai întorc niciodată acolo. (Despre acest caz o să revin la momentul oportun cu un articol detaliat)

Tot în luna iunie printr-un miracol am cunoscut-o pe I., merge vorba despre domnişoara care mă văzuse la evenimentul ,,Miss Universitate 2011”.

Stând într-o zi pe facebook  (chiar de ziua surorii mele), invitam în prieteni persoane care prezentau interes pentru mine, printre acestea s-a nimerit şi ea, aşa am început să discutăm.

Hm, luna iulie a fost şi luna decisivă când am văzut-o prima dată pe ea, mi-a plăcut, ei îi plăcusem de pe 30 mai (vă spun po secretu, ea mi-a spus mai apoi, că ei ia plăcut atunci de mine, dar se gândise că sunt genul de băiat cu mulţi bani şi că nu credea că o să mă cunoască vreodată). Astfel am cunoscut dragostea adevărată şi fericirea mi-a pătruns în suflet.

Luna august a fost luna când am depus actele pentru masterat şi în urma examenelor susţinute am fost admis la master de profesionalizare la specialitatea Management la Academia de Administrare Publică de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova. Tot în această lună am efectuat şi diferite excursii prin ţară.

În septembrie s-au început din nou studiile, ceva nou, provocator, din primele zile m-au intrigat profii şi am pornit la treabă cu o dorinţă nespusă de cunoaştere. A fost şi ziua mamei, o zi foarte însemnată în an.

Tot pe parcursul acestei luni, am cunoscut familia Elaş, o familie model pentru multe familii, cât şi pentru mine. Nişte oameni deosebiţi, raţionali şi cu care ai putea sta de vorbă şi petrece timpul la nesfârşit.

Chiar la începutul lui octombrie am avut parte de un eveniment nemaipomenit de frumos, nepoţelul Justin a înplinit un anişor, ne-am distrat de minune la ziua lui (Justinel mai vreau aşa zile de naştere dar cred că se vor desfăşura deja peste ocean, când unchiul va veni în vizită). Tot în octombrie pe data de 20, tot familionul Tihai (Aliona, Valeriu, Justinel) şi-au luat zborul lung spre Canada, au plecat în speranţa unei vieţi mai bune şi mai luminoase. Le doresc nespus de mult să aibă parte de ceea ce şi-au pus în plan. Desigur că mi-i greu făpră ei, recunosc!

Noiembrie a fost luna cea mai grea din acest an, în care am avut parte de câteva momente nu chiar frumoase. Nu erau destule câte s-au întâmplat, că mă mai şi îmbolnăvisem într-un final…, am ieşit într-un final din toate.

Decembrie începuse la fel greu, urât, ca spre mijlocul lunii să revină soarele şi pe strada mea şi să se rearanjeze toate lucrurile la locul lor. Cel mai mult m-au bucurat succesele pe care le-am obţinut la master… cei câţiva de 9 şi de 10 la toate cele zece obiecte pe care le avusesem pe întreg parcursul semestrului. Spre sfârşitul lunii, am fost bucurat cu o ofertă generoasă de lucru, aştept deja să treacă Anul Nou, să mă apuc de treabă… sper să fie cu succes.

LA MULŢI ANI tuturor!!!

Scrisoare moşului de Anul Nou!!!

M-am gîndit, m-am tot gîndit şi am decis într-un final, ca anul acesta să îi scriu moşului o scrisoare. Am fost cuminte, asta la sigur!!!
Dragă moşule!!!

Nu-ţi cer nimic ieşit din comun şi o să mă mulţumesc cu ce o să îmi aduci în dar.  Dar totuşi am şi eu ca şi orişicine, cîteva dorinţe… una pentru mine şi alta pentru mine şi pentru cei din jur… Pentru mine multă linişte sufletească că sunt cam zbuciumat în ultimul timp şi desigur poate am parte şi de o dragoste curată anul acesta…, iar pentru ceilalţi multă sănătate.  Restul prin multă muncă şi vocaţie le vom obţine şi singuri.

Îţi mulţumesc mult!!!

Meine Webseite Wert € 2.957,25

Ieri pe la amiază am dat peste site-ul bizinformation.org/md/ (Website value, Blog Worth, How much is your website worth?).

La descriere am găsit aceasta This is a free web-based valuation service, providing website information, visitor statistics and an estimated website value. Just enter a domain name into the box to view a full report. We try our best to provide accurate information, but this is not always guaranteed. Further research and confirmation of details is required.

Ca şi orice persoană care găseşte ceva nou şi interesant pe net, am zis de ce să nu-mi văd şi eu valoarea blogului meu radu.ceban.eu. Am scris repede adresa şi mi-a fost de mirare cînd răspunsul a fost  radu.ceban.eu Bewertung € 2.957,25. Deci după cum am înţeles eu, cunoscînd cîteva cuvinte în germană, preţul blogului meu este de 2.957 euro şi 25 eurocenţi. 😀

Pe lîngă toate am mai aflat că este vizitat foarte mult de germani sau e localizat în Germania, nu am înţeles pînă la sfîrşit ce şi cum. După datele Map Overlay de pe  google analytics am doar 20 vizite din Germania. 😉 În fine…, fie am zis eu.

Desigur că mi-a fost interesant să văd şi preţul unor site-uri populare pe care le folosesc eu:

google.md L 1,51 Million                                                        999.md L 332.098,78

torrentsmd.com L 1,09 Million                                               orange.md L 323.396,59

moldtelecom.md L 455.120,47                                                  protv.md L 363.497,2

unimedia.md L 466.970,7                                                         metrica.md L 125.447,26

blogosfera.md L 95.243,45 – pare foarte mică suma                 moldova.org € 815.592,56

facebook.com $5.00 Billion – destul de bunicică                      adpixel.biz € 6.362,8

twitter.com $1.48 Billion – mă aşteptam mai mult                  tihai.md L 23.929,23

posmotrel.eu L 50.288,76                                                         hodorogea.com L 16.157,87

clickits.md L 36.108,13                                                             luchianiuc.com L 78.063,05

vacante.md L 29.781,27                                                            esanu.name $91,770.24 – destul de bine

Nuştiu cît sunt de exacte şi de veridice aceste date, dar cu siguranţă unele sunt foarte greşite sau cineva şi-a făcut de cap de valoarea unor site-uri. Un caz aparte care mi-a atras atenţia şi m-a făcut să mă ţin de burtă de la atîta rîs cînd i-am văzut preţul a fost cel al site-ului odnoklassniki.ru, care după cei de la bizinformation, costă doar 17 027,11 руб. 😀

Povestirea unui norocos!

Eram o persoană foarte fericită. Aveam o minunată prietenă cu care mă întîlneam de mai bine de 1 an, aşa că ne-am decis să ne căsătorim. Exista o singură chestiune care mă deranja. Frumoasa ei soră mai mică. Viitoarea mea cumnată tot timpul se îmbrăca cu fuste mini (extrem de mini), iar în vocabularul ei nu exista cuvîntul sutien, darămite în garderoba ei. Culmea era că întotdeauna cînd mă aflam în preajma ei mereu scăpa cîte ceva pe jos, iar cînd se apleca să ridice îmi oferea o privelişte mai mult decît frumoasă. Era clar. O făcea în mod deliberat. Pentru că asemenea scene nu se întamplau dacă era şi altcineva de faţă. Pregătirile de nuntă fiind în toi, într-o zi micuţa surioară m-a sunat şi m-a chemat sş mai verific ceva la invitaţiile de nuntă. Am luat-o de bună şi i-am spus că vin în cateva minute. Era singură cînd am sosit şi a început să îmi şoptească ce dorinţe şi sentimente are pentru mine. Mi-a spus cît de mult mă doreşte şi că ar vrea să facem dragoste măcar o dată înainte de a mă însura şi a mă dărui surorii ei pentru întreaga viaţă. Eram total şocat şi nu am putut scoate un cuvînt. Mi-a spus că merge la ea în dormitor, iar dacă doresc un ultim sălbatic “zbor” nu trebuie decît să intru la ea în cameră. Am rămas ca o stană de piatră, stupefiat de cele ce auzeam, uitîndu-mă după ea cum urca scările. Am stat aşa cîteva momente, apoi m-am întors şi m-am îndreptat spre ieşire. Am deschis uşa, căutînd cu privirea locul unde mi-am parcat maşina, cînd au început ropote de aplauze. Toată familia viitoarei mele soţii era adunată în faţa casei şi mă aplauda. Cu lacrimi în ochi, viitorul meu socru s-a apropiat de mine şi mi-a spus: “Nici nu îţi poţi imagina cît de mîndri suntem de tine ca ai trecut cu felicitări acest test. Nu aş putea găsi un bărbat mai bun pentru fiica mea dacă aş cauta în toată lumea. Bine ai venit în familia noastră!”

Morala: Întotdeauna păstreaza prezervativele în maşină…

Uniunea Europeană vs Italia

UE vs ITALIA.exe

Hehe un video tare hazliu despre şofatul, mersul la teatru, conducere şi alegeri, birocraţia, aterizarea avioanelor, utilizarea telefonului mobil, practicarea sportului, fumatul şi servirea cafelei în ţările Uniunii Europene versus  Italia…

Probabil că mulţi mă vor întreba, ,,Da ce Italia nu e în UE?”…, este,  doar că aşa e filmuleţul ce să faci,  după ce veţi face download şi îl veţi privi, veţi înţelege totul…

Vă sfătui să îl priviţi, nuştiu probabil că mulţi îl ştiu, eu abia astăzi am dat de el…

Cele mai interesante sunt metodele de parcare, mersul pe autostradă, comportamentul şoferilor italieni la trecerea de pietoni, îmbarcarea călătorilor.

Mai jos găsiţi şi cîteva imagini care descriu filmuleţul…

parcare

comportamentul şoferului la trecerea de pietoni

Nenorocitul ăsta de calculator! Nu m-ascultă deloc!

Ai un supercalculator, cu o supermemorie. Te aşezi la birou şi totul ar trebui să meargă brici, dar… nu e chiar aşa. PC-ul se încăpăţînează să se blocheze exact cînd ai mai mare nevoie de el! Asta e… legile lui Murphy se aplică şi aici!

1. Un calculator este la fel de inteligent ca persoana ce îl utilizează.
2. Orice program performant îţi va cere mai multă memorie decît are disponibil calculatorul tău.
3. Hard disk-ul calculatorului e întotdeauna plin. N-are nici un rost să încerci să faci mai mult spaţiu. Datele existente în caculator se vor extinde, ca să umple spaţiul abia obţinut.
4. Dacă un program are totuşi destulă memorie şi destul spaţiu pe hard disk încît să meargă, garantat se va defecta!
5. Dacă programul nu s-a defectat încă, e clar că aşteaptă momentul cînd vei avea nevoie urgent să-l foloseşti.
6. N-are nici o importanţă cît de mult lucrezi, şeful va apărea întotdeauna atunci cînd eşti pe Internet.
7. Cel mai rapid mod de a-ţi vedea şeful este să accesezi Internetul.
8. Probabilitatea de a uita parola calculatorului este direct proporţională cu frecvenţa cu care o schimbi.
9. Dacă îţi ia foarte mult timp să copiezi un program de pe Internet, fii sigur că se va defecta.
10. Oricît de performant ar fi noul tău calculator, îl vei putea cumpăra la jumătate de preţ peste un an.
11. Singurul program care merge perfect de fiecare dată este un virus!
12. Hard disk-ul calculatorului tău se va defecta doar atunci cînd conţine informaţii de care ai foarte mare nevoie şi care n-au fost copiate altundeva.
13. În momentul în care te-ai învăţat cu toate problemele calculatorului tău, vei avea nevoie de unul nou.
14. PC-ul se defectează exact după plecarea celui care l-a reparat.