Totalizare 2011!!!

Ianuarie a fost cea mai încărcată lună din anul 2011, cu o mulţime de sărbători, Anul Nou, Crăciunul pe stil vechi, ziua Tatei, şi desigur luna nu putea să se încheie fără ziua mea. Am împlinit 21 de ani, vârstă la care putem spune că viaţa a început să scrie o nouă filă în cartea ei…

În februarie s-a început ultimul semestru de la facultate (licenţa, dar de fapt cine ştie poate nu a fost ultimul? La moment  îmi doresc nespus de mult să mai fac odată licenţa la specialitatea Psihologie)… 3 săptămâni au trecut repede, nici nu am reuşit să observ când au zburat şi deja intram iarăşi în sesiune. Au trecut şi ultimele examene foarte repede, am răsuflat uşurat atunci, dar urmau alte examene cele de stat pe care le aşteptam să vină…

Martie şi Aprilie au trecut, aş putea spune fără nici-o însemnare foarte semnificativă! În  aceste două luni mi-am desfăşurat practica de licenţă, am acumulat o oarecare experienţă în domeniu, mi-am pregătit teza de licenţă.

În luna mai am susţinut examenele de stat, examene care toată lumea ştie cum se susţin mai ales la ASEM (cea mai prestigioasă universitate din Republica Moldova, aha pe naiba, după ce am învăţat un semestru la Academia de Administrare Publică de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova, ASEM e … cred că nu trebuie să scriu pe lung, cine cunoaşte mă va înţelege perfect).

Începutul celui mai frumos eveniment din acest an, cât şi din viaţa mea urma să se întâmple la sfârşitul lui mai, pe 30 mai mi se pare, când la evenimentul ,,Miss Universitate 2011” desfăşurat la Casa Sărbătorii, eu stând în VIP, am fost observat de o domnişoară care mai târziu urma să-mi devină parteneră de viaţă.

Astfel în luna iunie am susţinut teza de licenţă, la care am fost apreciat cu nota 5, fiind învinuit că aş fi cumpărat teza (care de fapt era scrisă de mine) şi primisem această notă, fiindcă refuzasem să le plătesc profilor cum făcuse ceilalţi (unii desigur), plătiseră de la 300 euro în sus pentru susţinere tezei de licenţă (cunosc cazuri reale). Tot atunci am avut o ceartă foarte semnificativă cu decanul facultăţii Contabilitate de la ASEM, discuţie care am înregistrat-o şi i-am spus celei din urma acest lucru şi a început să plângă…, am avut certuri şi cu fostul decan, cu prorectorul pe activitate didactică frecvenţă redusă care m-au făcut de nimic, peste câteva zile am fost telefonat de către anticamera rectorului ASEM şi am fost chemat la covor, clar lucru că am refuzat să merg fiindcă nu aveam nici-o vină. Chemarea rectorului a venit în urma faptului că i-am avertizat că dacă nu-şi cer scuze publice şi nu-mi măresc nota, îi voi acţiona în judecată, şi voi scrie articole în unul din ziarele Adevărul sau TIMPUL. Astfel după multe certuri, după multe sunete primite de la diferite persoane pe care nu le cunosc şi care mă avertizau că nu-mi voi lua diploma, într-un final mi-am luat diploma de licenţă!!! Am făcut cruce ASEM-ului şi mi-am promis să nu mă mai întorc niciodată acolo. (Despre acest caz o să revin la momentul oportun cu un articol detaliat)

Tot în luna iunie printr-un miracol am cunoscut-o pe I., merge vorba despre domnişoara care mă văzuse la evenimentul ,,Miss Universitate 2011”.

Stând într-o zi pe facebook  (chiar de ziua surorii mele), invitam în prieteni persoane care prezentau interes pentru mine, printre acestea s-a nimerit şi ea, aşa am început să discutăm.

Hm, luna iulie a fost şi luna decisivă când am văzut-o prima dată pe ea, mi-a plăcut, ei îi plăcusem de pe 30 mai (vă spun po secretu, ea mi-a spus mai apoi, că ei ia plăcut atunci de mine, dar se gândise că sunt genul de băiat cu mulţi bani şi că nu credea că o să mă cunoască vreodată). Astfel am cunoscut dragostea adevărată şi fericirea mi-a pătruns în suflet.

Luna august a fost luna când am depus actele pentru masterat şi în urma examenelor susţinute am fost admis la master de profesionalizare la specialitatea Management la Academia de Administrare Publică de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova. Tot în această lună am efectuat şi diferite excursii prin ţară.

În septembrie s-au început din nou studiile, ceva nou, provocator, din primele zile m-au intrigat profii şi am pornit la treabă cu o dorinţă nespusă de cunoaştere. A fost şi ziua mamei, o zi foarte însemnată în an.

Tot pe parcursul acestei luni, am cunoscut familia Elaş, o familie model pentru multe familii, cât şi pentru mine. Nişte oameni deosebiţi, raţionali şi cu care ai putea sta de vorbă şi petrece timpul la nesfârşit.

Chiar la începutul lui octombrie am avut parte de un eveniment nemaipomenit de frumos, nepoţelul Justin a înplinit un anişor, ne-am distrat de minune la ziua lui (Justinel mai vreau aşa zile de naştere dar cred că se vor desfăşura deja peste ocean, când unchiul va veni în vizită). Tot în octombrie pe data de 20, tot familionul Tihai (Aliona, Valeriu, Justinel) şi-au luat zborul lung spre Canada, au plecat în speranţa unei vieţi mai bune şi mai luminoase. Le doresc nespus de mult să aibă parte de ceea ce şi-au pus în plan. Desigur că mi-i greu făpră ei, recunosc!

Noiembrie a fost luna cea mai grea din acest an, în care am avut parte de câteva momente nu chiar frumoase. Nu erau destule câte s-au întâmplat, că mă mai şi îmbolnăvisem într-un final…, am ieşit într-un final din toate.

Decembrie începuse la fel greu, urât, ca spre mijlocul lunii să revină soarele şi pe strada mea şi să se rearanjeze toate lucrurile la locul lor. Cel mai mult m-au bucurat succesele pe care le-am obţinut la master… cei câţiva de 9 şi de 10 la toate cele zece obiecte pe care le avusesem pe întreg parcursul semestrului. Spre sfârşitul lunii, am fost bucurat cu o ofertă generoasă de lucru, aştept deja să treacă Anul Nou, să mă apuc de treabă… sper să fie cu succes.

LA MULŢI ANI tuturor!!!

8 Martie

Cu ocazia acestei zile, vreau să vă felicit pe voi FEMEILE!
Vă doresc să aveţi parte de o viaţă lipsită de griji, de sănătate deplină, fericire maximă, speranţe, noroc, optimism, curaj, răbdare, încredere în sine, înţelegere, şi nu în ultimul rînd dragoste din belşug.
Să fiţi mereu cu capul sus şi la fel de încîntătoare, frumoase, elegante, ambiţioase, chibzuite, adorabile, finuţe, extraordinare şi deosebite, iar viitorul să vă fie pictat doar în culori de primăvară.
Să radiaţi mereu prin multe zîmbete, prin înţelepciune, receptivitate, amabilitate, sinceritate, omenie, tenacitate, perseverenţă, încredere, originalitate, punctualitate şi tandreţe.
Să aveţi mereu tendinţa de a progresa şi de a ajunge pe culmile cele mai înalte.
Vreau să vă mulţumesc mult dragele noastre că existaţi!!!
Îndeosebi vreau să mulţumesc mult celor două femei minunate, deosebite din viaţa mea, două suflete nobile pe care le apreciez şi le iubesc foarte mult, vouă dragă MAMĂ şi SURIOARĂ.
Mulţumesc că mi-aţi fost, sunteţi şi îmi veţi fi mereu alături şi că stîrniţi în mine sentimentul de dragoste, faţă de o femeie, mulţumesc că m-aţi crescut şi m-aţi educat. Mulţumesc, că datorită vouă am ajuns cineva şi tot datorită vouă voi ajunge acolo unde îmi doresc nespus demult să ajung.
Vă îmbrăţişez cu mult drag şi vă iubesc mult!!!

Transport municipal de calitate? Este la noi aşa ceva?

Dacă  în ultimul timp se tot vorbeşte despre calitatea transportului municipal, am zis, de ce să nu mă alătur şi eu companiei care are loc acuma împotriva aşa numiţilor şoferi de microbuz.

Practic zilnic trebuie să te cerţi cu şoferii de microbuz, trebuie să îi rogi să stingă muzica, să nu fumeze, să meargă mai încet.

Nu odată m-am cionit cu aşa cazuri, dar astăzi a fost culmea…

M-am urcat în 166 de la Botanica, tot drumul pînă la Ciocana am fost purtat cînd în spatele microbuzului, cînd în faţă…, parcă ducea şoferul lemne dar nu oameni…, aproape de Pan Com avea să nimerim în accident, un şofer s-a băgat în faţa noastră, iar deşteptul de pe microbuzul 166 să îi facă în ciudă l-a întrecut şi ia făcut aceeaşi fază…, pe drum i-a făcut cineva observaţie, însă nici nu a luat în calcul vorbele pasagerului, aproape de casă cînd trebuia să cobor am rugat şoferul să oprească la începutul casei X, el însă fiind rus mi-a reproşat ,,что что?” şi i-am spus în rusă, apoi mi-a spus ,,а что я буду сейчас искать тебе дом X”…, cînd el trebuia să ştie sau să mă lase la staţia care se afla la 20 de metri unde am cerut să cobor, atunci nu am mai rezistat şi i-am reproşat ,,ce naiba pe limba română nu mă înţelegeţi, mergeţi prost şi pe lîngă toate vă comportaţi cu oamenii ca cu nişte obiecte neînsufleţite”… desigur că am fost înjurat, şi impus să cobor unde ia abătut şoferului…, desigur că pînă la urmă am coborît unde am solicitat şi încă şi scuze mi s-au cerut fiindcă am ameninţat soferul că dacă voi dori nu va mai lucra pe această rută de mîine, spunînd acest lucru aşa la ghici să văd dacă se prinde sau nu…

Am reuşit să scriu numărul microbuzului (ruta 166 C MW 243), unica ce nu am putut observa fiindcă nu se afla la vedere a fost numele şi prenumele şoferului sau nuştiu dacă îl pot numi astfel, că nici pe departe nu are idee ce înseamnă şofer de transport public, care are responsabilitate de viaţa pasagerilor…, dar de fapt ei (şoferii de microbuz) nu au în cap viaţa pasagerilor ci doar cei 3 lei şi care după naivitatea lor să fie cît mai mulţi…

Nu este prima dată, cînd şoferii de pe această rută se comportă urît cu pasagerii… promit să revin şi cu alte numere de microbuze şi nume şi prenume ale şoferilor care îşi bat joc de pasagerii lor, desigur şi de pe alte rute.

Poate doar astfel colectînd numere de înmatriculare, nume şi dovezi vom putea schimba ceva, dar oricum dacă nu s-a hotărît pînă acuma nimic, cu siguranţă nici nu se va hotărî în viitor…

Rămîne doar să sperăm că se va schimba ceva…

Catedra Militară

După nenumărate şi îndelungate ore teoretice de instrucţie militară, astăzi a venit şi rîndul tragerii din puşca automată de tip Kalaşnikov şi depunerea jurămîntului militar.

Astfel ziua de azi a fost una foarte interesantă, dar în acelaşi timp şi una foarte obositoare. Cu siguranţă însă a meritat, mai ales că rămîne ca o amintire plăcută pentru mine ca cetăţean al Republicii Moldova.

În jurul orei 08:00 dimineaţă, ne-am adunat toţi la Brigada Infanterie Moto nr. 2 din Chişinău şi  după un instructaj strict al domnului colonel Popa Gh.,  6 plutoane de cursanţi ai Catedrei Militare ASEM, ne-am îmbarcat în camioanele de tip  УРАЛ. În scurt timp am pornit spre  baza militară de instruire din Bulboaca, la care urma să executăm tragerile şi depunerea jurămîntului militar.

Odată ajunşi acolo, ne-am organizat şi după o scurtă pauză de recreare, a început adevărată artă militară. Desigur că la mulţi din noi poligonul de la Bulboaca le părea o aventură sau un teren de distracţii, dar nu a fost chiar aşa cum ne imaginasem de la început sau cum ne-am fi inchipuit vreodată. Parcă eram pe un teren de luptă sau la război.

De îndată au început tragerile. Tragerea se efectuat în felul următor: 5 patroane calibru 7,62 mm din poziţia culcat, 5 patroane din poziţia în genunchi şi 4 patroane din poziţia în picioare. Astfel fiecare cursant a efectuat cîte 14 trageri la ţinta piept.

După terminarea tragerilor, am depus jurămîntul militar (,,Eu, Ceban Radu, cetăţean al Republicii Moldova, jur credinţă Republicii Moldova şi poporului ei. Jur să-mi apar Patria chiar şi cu preţul propriei vieţi, să respect legile Republicii Moldova şi regulamentele militare”.) şi am semnat documentele necesare.

După terminarea tuturor procedurilor de rigoare, am avut timp la dispoziţie cîteva minute pentru a face poze în uniforma militară, după care ne-am îmbarcat în camioane şi am pornit spre Chişinău.

Urmează să mai susţinem un examen intern pe 4 mai, după care vom primi gradul militar de sergent, şi vom finisa în totalitate catedra militară.

Hristos A Înviat!

Învierea este actul divin ce dă o nouă existenţă firii noastre, este renaşterea Domnului care ne reînnoieşte în fiecare primavară.

Dragii mei fie ca această sfîntă sărbătoare să vă aducă sănătate, belşug, împliniri, bucurie, să vă inunde sufletul de pace, dragoste, credinţă, linişte, împăcare, să vă umple casa cu lumină şi căldură şi să vă aducă mai aproape de cei dragi, cu care să petreceţi clipe magice de neuitat.

Fie ca tristeţea să vă părăsească, bunăstarea să vă înconjoare şi îngerii să vă protejeze…

Să lăsăm pentru o clipă totul şi să mulţumim Domnului pentru tot ce ne-a dăruit şi ne dăruie în continuare.

Dumnezeu să vă binecuvînteze mereu…

Un Paşte minunat şi HRISTOS A ÎNVIAT!!!

3447044836_6cac7b2111